Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές – Πτώση 2,1% για το αμερικανικό αργό

από Philippos

Πτώση 2% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου το πρωί της Δευτέρας. Ειδικότερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του μπρεντ για τον Δεκέμβριο υποχώρησαν κατά 1,8%, και διαμορφώθηκαν στα 91,83 δολάρια το βαρέλι. Έτσι «έσβησαν» μέρος της ανόδου 2% που είχε καταγράψει την περασμένη εβδομάδα.

Αντίστοιχα, οι τιμές για το αμερικανικό αργό διαμορφώθηκαν στα 83,27 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 2,1%.

Η υποχώρηση των τιμών αποδίδεται στη μικτή ανάκαμψη κατά το τρίτο τρίμηνο στην Κίνα και τα στοιχεία που δείχνουν ότι η ζήτηση από τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο παρέμεινε περιορισμένη τον Σεπτέμβριο, καθώς οι αυστηρές πολιτικές για τον COVID-19 και οι εξαγωγές καυσίμων περιόρισαν την κατανάλωση.

Αν και ήταν υψηλότερες από τον Αύγουστο, οι εισαγωγές αργού της Κίνας τον Σεπτέμβριο διαμορφώθηκαν στα 9,79 εκατ. βαρέλια, και 2% πιο χαμηλά συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς ανεξάρτητα διυλιστήρια περιόρισαν τη διακίνηση εν μέσω χαμηλών περιθωρίων και αδύναμης ζήτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα