Πετρέλαιο θέρμανσης: Μέχρι πότε θα πωλείται φθηνότερα κατά 25 λεπτά

από fimotro

Γιατί περιορίζονται οι πιθανότητες νέας παράτασης της επιδότησης από διυλιστήρια και εταιρείες εμπορίας

Φθηνότερο κατά 25 λεπτά το λίτρο θα πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2022 λόγω της κρατικής επιδότησης στην αντλία. Στη συνέχεια, ανάλογα με τα δεδομένα στις διεθνείς τιμές των καυσίμων, το μέτρο θα επανεξεταστεί με το πιθανότερο η κυβέρνηση να συνεχίσει να στηρίζει τα νοικοκυριά που πλήττονται από την ενεργειακή ακρίβεια μέχρι και το τέλος Μαρτίου.

Την ίδια ώρα όμως, φαίνεται να περιορίζονται οι πιθανότητες νέας παράτασης της παράλληλης επιδότησης από τα διυλιστήρια και τις εταιρείες εμπορίας κατά 7,5 λεπτά το λίτρο μετά την αποκλιμάκωση των διεθνών αλλά και των λιανικών τιμών. Βέβαια τίποτα δεν έχει ακόμα αποφασιστεί οριστικά και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Με τη διπλή επιδότηση και την αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών, η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει υποχωρήσει στο 1,20 ευρώ το λίτρο σε πανελλαδικό επίπεδο με τους καταναλωτές να κάνουν παραγγελίες με τιμές ακόμα και κάτω από 1,10 ευρώ το λίτρο στην Αθήνα. Πρόκειται για μια ουσιαστική «ανάσα» σε σχέση με το 1,412 ευρώ το λίτρο του πετρελαίου θέρμανσης που έκανε πρεμιέρα στις 15 Οκτωβρίου. Παράγοντες της αγοράς βλέπουν τις τιμές να υποχωρούν περαιτέρω τις επόμενες ημέρες με το ενδεχόμενο απόσυρσης της επιδότησης από τα διυλιστήρια την 1η Δεκεμβρίου να αποτελεί καταλυτικό παράγοντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα