Πετρέλαιο: Ανάκαμψη τιμών εν μέσω ελπίδων για την κινεζική οικονομία

από fimotro

Ανακόπηκε σήμερα η πτωτική τάση των τιμών πετρελαίου μετά την απόφαση της Κίνας να επεκτείνει τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας στην οικονομία της, δημιουργώντας ελπίδες για βελτίωση των προοπτικών ζήτησης καυσίμων από τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Η τιμή του μπρεντ σημείωναν άνοδο 81 σεντς ή 0,88% στα 92,44 δολάρια το βαρέλι μετά την πτώση 6,4% την περασμένη εβδομάδα. Η τιμή του αμερικανικού αργού διαμορφώθηκε στα 86,33 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη 72 σεντς ή 0,84% μετά από απώλειες 7,6% την περασμένη εβδομάδα.

Δέσμευση για στήριξη της κινεζικής οικονομίας
Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανανέωσε σήμερα τα μεσοπρόθεσμα δάνεια που έληγαν και διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Αναλυτές σημείωναν ότι η πλήρης ανανέωση των δανείων αποτελεί σήμα πως η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει χαλαρή τη νομισματική πολιτική.

Η Κίνα δεσμεύτηκε να αυξήσει την εγχώρια δυναμικότητα προσφοράς ενέργειας και να ενισχύσει τους ελέγχους κινδύνων για βασικά εμπορεύματα, όπως ο άνθρακας, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και η ηλεκτρική ενέργεια.

Σύμφωνα με κρατικό αξιωματούχο, η Κίνα θα αυξήσει περαιτέρω τη δυναμικότητα αποθεματοποίησης βασικών commodities.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα