Πέθανε ο εστιάτορας Γιώργος Χατζηγιαννάκης

από fimotro

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του Γιώργου Χατζηγιαννάκη, «πατριάρχη της γαστρονομίας του Αιγαίου», δημιουργού και ιδιοκτήτη – για 32 χρόνια – του εμβληματικού εστιατορίου «Σελήνη» στη Σαντορίνη, ο οποίος συνέβαλε στη διάδοση της ελληνικής γαστρονομίας.

Ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης υπήρξε ένας αληθινός θρύλος της ελληνικής γαστρονομίας και δημιουργός του θρυλικού εστιατορίου Selene στην καλντέρα της Σαντορίνης.

Ανοίγοντας στα σαράντα του χρόνια το μαγαζί που έμελλε να του αλλάξει τη ζωή, ο πατέρας της γαστρονομίας του Αιγαίου πήρε όλα τα τοπικά προϊόντα του νησιού, τη φάβα, το ντοματάκι, την άσπρη μελιτζάνα, την κάπαρη, το χλωροτύρι και φυσικά το κρασί και τα ανέδειξε σε υψηλή γαστρονομία.

«Γύρω από την Σαντορίνη δημιουργήθηκε ένας μύθος τη δεκαετία του ‘80, όπως και με το κρασί, που το στήριξε πολύ όλο αυτό», είχε πει κάποτε σε συνέντευξη του σε τοπικό μέσο, αναφέροντας πως γι΄αυτόν στοίχημα ήταν να πάρουν οι τουρίστες αυτή τη γεύση της Σαντορίνης.

«Γιατί ψυχή δεν είναι να βλέπεις μόνο ένα θέαμα, είναι και να το γεύεσαι», έλεγε χαρακτηριστικά.

«Αληθινός εστιάτορας, μοναδικός στο είδος του»

«Σήμερα το πρωί έμαθα πως έφυγε. Ήταν σαν να έχανα έναν πατέρα για δεύτερη φορά. Τον σεβόμουν και τον τιμούσα. Φαντάζομαι πως θα ένιωσαν κι όσοι δούλεψαν μαζί του… ήξερε να καθοδηγεί και να ενθαρρύνει την ομάδα του» έγραψε ο γνωστός σεφ Έκτορας Μποτρίνι στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

«Αληθινός εστιάτορας, μοναδικός στο είδος του, έδειχνε το δρόμο κι είχε αντοχές να καλοδέχεται τους πειραματισμούς των μαγείρων του» τόνισε ο Έκτορας Μποτρίνι και παράλληλα έγραψε «πως η γαστρονομική κοινότητα της χώρας μας του οφείλει πολλά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα