Περισσότεροι από ένα εκατ. Αμερικάνοι θα κάνουν τις διακοπές τους φέτος στην Ελλάδα

από fimotro

Έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 56 απευθείας πτήσεις εβδομαδιαίως

Ενισχύονται οι εκτιμήσεις πως φέτος οι ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεπεράσουν σημαντικά το 1 εκατομμύριο του 2022 και οι εισπράξεις από τους Αμερικανούς επισκέπτες θα αυξηθούν σημαντικά πάνω από το 1 δισεκατομμύριο που υπολογίζεται πως εισπράχθηκε πέρυσι.

Οι μεγάλες αμερικανικές αεροπορικές ενισχύουν το πτητικό τους πρόγραμμα προς την Ελλάδα και ήδη έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 56 απευθείας πτήσεις εβδομαδιαίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και από τον Καναδά.

Πάμε για ρεκόρ με πάνω από 18 δισ. ευρώ έσοδα

χρονιά πάει για ρεκόρ αφίξεων και εσόδων άνω των 18 δισ. ευρώ και όπως φαίνεται ήδη η Κ. Μακεδονία εξελίσσεται καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας. Ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι η εξαιρετική σεζόν του 2022 έχει δώσει ισχυρή ώθηση στη φετινή τουριστική περίοδο, ενώ ταυτόχρονα έχουν δρομολογηθεί σημαντικά έργα ανάπτυξης τόσο από την κυβέρνηση όσο και από διεθνείς κολοσσούς που έρχονται και επενδύουν στη χώρα μας.

Πρόσθεσε, δε, πως «αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία RRF, ΠΔΕ, ΕΣΠΑ, προχωράμε σε σημαντικά έργα υποδομών- λιμάνια, μαρίνες, λιμενοβραχίονες- ανάδειξης των θεματικών μας προϊόντων -χιονοδρομικά κέντρα, ορεινά καταφύγια, ορειβατικά μονοπάτια, οινοτουρισμό, γαστρονομία- αλλά και σε έργα βιωσιμότητας -διαχείριση στερεών αποβλήτων και υδάτινων πόρων, ηλεκτροκίνηση, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας- καθώς η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη αποτελεί πρόσημο για το 2023», ενώ επισήμανε ότι ταυτόχρονα συνεχίζονται οι καμπάνιες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού για 12μηνο τουρισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα