Περισσότεροι από 60 νεκροί σε πενταώροφο κτίριο στο Γιοχάνεσμπουργκ

από fimotro

Περισσότερες από 60 σοροί έχουν ανασυρθεί από το πενταώροφο κτίριο στην πρώην επιχειρηματική συνοικία του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου ξέσπασε πυρκαγιά το πρωί της Πέμπτης, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της μεγαλύτερης πόλης της Νότιας Αφρικής σε ανάρτησή τους στο X (πρώην Twitter).

 

Περισσότεροι από 40 είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με την ίδια πηγή. «Έχουμε εντοπίσει δεκάδες πτώματα και έχουμε επίσης 43 ανθρώπους που έχουν υποστεί ελαφρά τραύματα» δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Ρόμπερτ Μουλάουτζι.

Ο εκπρόσωπος είπε πως το κτίριο έχει εκκενωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ενώ πρόσθεσε ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.

Οι Αρχές επεσήμαναν ότι η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, όμως καπνός εξακολουθεί να βγαίνει από τα παράθυρα του κτιρίου και πυροσβεστικά οχήματα έχουν περικυκλώσει το κτίριο, όπως δείχνουν οι εικόνες που μεταδίδουν τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα