Περισσότερες από 183 παραβιάσεις σε 48 ώρες στο Αιγαίο

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Συνεχείς οι προκλήσεις των Τούρκων

Πάνω από 180 παραβιάσεις έχουν πραγματοποιήσει τουρκικά μαχητικά τις τελευταίες 48 ώρες. Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκε και σήμερα (11/6) η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο, καθώς σημειώθηκαν 99 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Το τελευταίο 48ωρο και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη άσκηση του πολεμικού ναυτικού «Καταιγίδα», οι Τούρκοι έχουν πραγματοποιήσει 180 παραβιάσεις κάτι που αποτελεί ρεκόρ εξαμήνου, ενώ οι τέσσερις υπερπτήσεις σε μια μέρα είναι ρεκόρ 18μήνου.

Στις 18:05 πραγματοποιήθηκε υπέρπτηση πάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψος 24.000 ποδιών από τουρκικό μαχητικό. Λίγα λεπτά αργότερα, στις 18:11, το ίδιο μαχητικό πέρασε πάνω από τους Αρκιους και σε ύψος 22.000 ποδιών, ενώ στις 18:18 σημείωσε και πάλι υπέρπτηση πάνω από το Φαρμακονήσι στα 24.500 πόδια.

Παράλληλα, ένα ακόμα μαχητικό της τουρκικής αεροπορίας πέταξε πάνω από τους Λειψούς στις 18:11 στα 22.000 πόδια. Όλα τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τους πιλότους της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ σε λιγότερο από μια εβδομάδα οι Έλληνες στρατιωτικοί θα βρεθούν στην Άγκυρα για τη συζήτηση αναθέρμανσης των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα