4.000 άτομα συμμετείχαν στο συλλαλητήριο

από fimotro

Μέτρια η συμμετοχή παρά την μεγάλη κινητοποίηση

Με περίπου 4.000 διαδηλωτές από πολλούς πολιτικούς και ιδεολογικούς φορείς και τους διοργανωτές να συνωστίζονται, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για το οποίο έγινε μεγάλη κινητοποίηση αλλά τελικά η συμμετοχή ήταν μάλλον μέτρια.

Την ώρα που τα κρούσματα στην Αττική έχουν “χτυπήσει” κόκκινο, κόμματα, κομματικές νεολαίες και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις κάνουν ότι μπορούν όπως φαίνεται από τις σημερινές φωτογραφίες για να παραβιάσουν τους κανόνες και τα μέτρα που ισχύουν για όλους. Η συμμετοχή; Μέτρια σε σχέση με την μεγάλη κινητοποίηση που προσπάθησαν να κάνουν νεολαίες, φοιτητικές παρατάξεις και κόμματα. Όταν σε λίγες ημέρες θα έρθει η “λυπητερή” από το σημερινό συλλαλητήριο, τότε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις θα τα βάζουν με την κυβέρνηση που δεν “διαχειρίζεται σωστά” την πανδημία. Για την ιστορία, όσοι επέλεξαν σήμερα να διαδηλώσουν σαν τις “σαρδέλες”, έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και τον κορωνοϊό και τον νόμο περί απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο νομοσχέδιο του Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία- διαγραφές- πειθαρχικά», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ζητούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ενώ αντιδρούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων.

Παράλληλα η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά, μεταξύ άλλων, να παρθούν επιπλέον μέτρα, ώστε τα σχολεία να είναι ανοικτά, να λειτουργούν δια ζώσης και να είναι υγειονομικά ασφαλή, να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση που αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών, να καταργηθεί η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων.

Ακόμη, έχει αναρτηθεί μεγάλο πανό στην Πρυτανεία με τίτλο «Όχι στην πειθάρχηση, όχι στην καταστολή» από καθηγητές και εργαζομένους στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και στηρίζουν, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι- ομοσπονδίες- σωματεία, καθώς και εργατικά σωματεία.

Νωρίτερα, έξω από τη Βουλή, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν πανό «Όχι στη δημοκρατική εκτροπή, δημόσια και δωρεά Παιδεία – Δικαίωμα στη γνώση – Δικαίωμα στον Αγώνα».

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας ενώ κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας έχει κλείσει ο σταθμός του μετρό “ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα