Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Συγκλόνισε ο κυβερνήτης του F-16: Τούτος ο λαός δεν γονατίζει, παρά μόνο μπροστά στους νεκρούς του

Με μία εντυπωσιακή επίδειξη της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων «Ζευς» έκλεισε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο Επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης εκτέλεσε υπό το βλέμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου και πλήθους κόσμου εκτέλεσε σειρά περίπλοκων ελιγμών.

Στο μήνυμα του ο κ. Δημήτρης Βολακάκης σημείωσε: «Τούτος εδώ ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη. Χρόνια πολλά Μακεδονία. χρόνια πολλά Ελλάδα».

Από την άλλη πλευρά ο ΠτΔ σημείωσε: «Ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πολεμική Αεροπορία. Αποδεικνύετε ότι τα φτερά σας είναι προέκταση της ψυχής σας, του λαού και του έθνους μας. Χρόνια πολλά».

Ποιος είναι ο Επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης

O Επισμηναγός (Ι) Δημήτρης Βολακάκης είναι Παρατηρητής Ασφάλειας Εδάφους της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2000. Το 2006 τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/335 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2008 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+.

Από το 2009, υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Η ομάδα Ζευς

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» (F-16 Demo Team), σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία, αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της ελληνικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας. Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα