Ερωτήματα για ακίνητο από την εισαγγελέα Τουλουπάκη

από fimotro

Σοβαρές πληροφορίες από το ρεπορτάζ του Τ. Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

Ερωτήματα για ακίνητο που αγόρασε η εισαγγελέας διαφθοράς Ε. Τουλουπάκη κάτω από την Ακρόπολη, διατύπωσε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Τάσος Τέλλογλου.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος, κατά τη διάρκεια φορολογικού ελέγχου που ξεκίνησε το 2013 και ολοκληρώθηκε το 2018, διαπιστώθηκε πως διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου πολυκατοικίας κάτω από την Ακρόπολη, 110 τ.μ. αγοράστηκε από την κυρία Τουλουπάκη το 2008 έναντι 280.000 ευρώ. Διαμέρισμα ωστόσο του πέμπτου ορόφου 134 τ.μ. αγοράστηκε έναντι 697.000 ευρώ.

Βάσει του συμβολαίου, η αντικειμενική αξία του διαμερίσματος της εισαγγελέα διαφθοράς ανέρχεται στο προαναφερθέν ποσό. Ωστόσο, ο αγοραστής του διαμερίσματος του πέμπτου ορόφου έδωσε 697.000 ευρώ, τιμή που δεν ήταν αυτή που δηλώθηκε αρχικά: Προσδιορίστηκε έπειτα από πρόσθετο έλεγχο που διενεργήθηκε από την εφορία, η οποία διαπίστωσε διαφορά μεταξύ αντικειμενικής και αγοραίας αξίας. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος του πέμπτου ορόφου πλήρωσε 250.000 ευρώ παραπάνω και φορολογήθηκε γι αυτά, ανέφερε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ.

Προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα για το διαμέρισμα της κ. Τουλουπάκη:

  • Πωλήθηκε έναντι 280.000 ευρώ ή 530.000 ευρώ; Πληροφορίες που επικαλέστηκε ο δημοσιογράφος κάνουν λόγο πως η έρευνα της εφορίας αποκάλυψε πως τελικά το ακίνητο πωλήθηκε έναντι του δεύτερου ποσού και όχι του πρώτου.
  • Δήλωσε την αντικειμενική αντί της εμπορικής αξίας στα συμβόλαια; Σύμφωνα με τον Τάσο Τέλλογλου, οι γείτονες της κ. Τουλουπάκη έκαναν διορθωτική δήλωση και δήλωσαν την πραγματική αξία του ακινήτου.
  • Ελέγχθηκε από την εφορία, όπως οι γείτονές της; Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, οι γείτονες της εισαγγελέως, αλλά και ο πωλητής ελέγχθηκαν εξονυχιστικά από την εφορία, όπως και οι περισσότεροι ένοικοι της πολυκατικίας.
  • Αν ελέγχθηκε, έκανε διορθωτική δήλωση όπως οι γείτονές της;
  • Πλήρωσε τους αναλογούντες φόρους; Όπως ανέφερε ο Τ. Τέλλογλου, ο γείτονας της κ. Τουλουπάκη πλήρωσε αναλογούντες φόρους σε μια υπερβάλλουσα αξία 250.000 ευρώ έναντι εκείνης που είχε δηλώσει στο συμβόλαιο.
  • Τέλος, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, έχει εγγραφεί υποθήκη έναντι 736.000 ευρώ για το ακίνητο το οποίο κατά τη δήλωση της κ. Τουλουπάκη έχει αξία 280.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα