Περί τα 25 τρισεκατομμύρια δολάρια θα κοστίζει στην παγκόσμια οικονομία ο καρκίνος τα επόμενα 30 χρόνια

από Philippos

Από αυτές τις μορφές καρκίνου, το ήμισυ αυτού του ποσού θα δαπανάται για πέντε συγκεκριμένους τύπους.

Σχεδόν 30 τρισεκατομμύρια διεθνή δολάρια αναμένεται να φτάσει το κόστος για την αντιμετώπιση του καρκίνου στην παγκόσμια οικονομία μεταξύ του 2020 και του 2050, σύμφωνα με ανάλυση στην οποία προέβησαν ερευνητές συνοψίζοντας δεδομένα από 29 μορφές καρκίνου σε 204 χώρες.

Από αυτές τις μορφές καρκίνου, το ήμισυ αυτού του ποσού θα δαπανάται για πέντε συγκεκριμένους τύπους.

Το συνολικό κόστος του καρκίνου για την παγκόσμια οικονομία θα φτάσει τα 25,2 τρισεκατομμύρια διεθνή δολάρια μεταξύ 2020 και 2050, σύμφωνα με ανάλυση 29 μορφών καρκίνου σε 204 χώρες. Από αυτό, πέντε τύποι καρκίνου θα αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ αυτού του κόστους.

Τα διεθνή δολάρια είναι ένα τεχνητό νόμισμα που χρησιμοποιείται συχνά σε οικονομικές αναλύσεις και συγκρίσεις σε κόστη μεταξύ των χωρών.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο JAMA Oncology τον περασμένο μήνα, διαπιστώνει ότι ο καρκίνος της τραχείας, των βρόγχων και του πνεύμονα θα είναι ο πιο κοστοβόρος ως προς την αντιμετώπιση του, με τον καρκίνο του παχέος εντέρου του ορθού, του μαστού, του καρκίνο του ήπατος και τη λευχαιμία, να ακολουθούν ως οι ακριβότερες ασθένειες ως προς την θεραπεία τους.

Αυτοί οι τύποι καρκίνου θα κοστίσουν περίπου 12 τρισεκατομμύρια δολάρια, τα επόμενα 30 χρόνια.

«Οι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει να νοσείς από καρκίνο μπορεί να εκπλαγούν βλέποντας το εύρος του οικονομικού κόστους του», λέει ο André Ilbawi, τεχνικός επικεφαλής στον έλεγχο για τον καρκίνο στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στη Γενεύη της Ελβετίας.

Αυτού του είδους οι μελέτες δείχνουν ότι «το οικονομικό κόστος του καρκίνου είναι αναμφισβήτητο», λέει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα