Πελώνη: Προσβλητική η φράση Τσίπρα περί ξεστοκαρίσματος για το AstraZeneca

από fimotro

Στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον Τούρκο πρόεδρο, στην πανδημία, στην πορεία των εμβολιασμών και στις νέες οδηγίες για το εμβόλιο της AstraZeneca, στο εργασιακό νομοσχέδιο, αλλά και σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Περνώντας στην ενημέρωση σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως «αποτελεί ήδη κοινή διαπίστωση ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας εξακολουθεί να βελτιώνεται. Ο δείκτης θετικότητας την προηγούμενη εβδομάδα μειώθηκε στο 1,18% και ο μέσος κυλιόμενος αριθμός κρουσμάτων περιορίστηκε, για πρώτη φορά από τις αρχές του χρόνου, κάτω από τα 1.000 κρούσματα ανά ημέρα.

Σημαντική είναι και η μείωση των ασθενών και των διασωληνωμένων που νοσηλεύονται λόγω κορωνοϊού, οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι συμπολίτες μας που δεν εμβολιάστηκαν. Όπως μας ενημερώνουν οι ειδικοί, την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου το 92% των συμπολιτών μας άνω των 65 ετών που χρειάστηκε να νοσηλευτούν και το 98% όσων χάθηκαν λόγω κορονοϊού δεν είχαν προλάβει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους».

Όπως είπε «γίνεται έτσι προφανές πως για την προστασία της ζωής μας, για να διατηρήσουμε την ύφεση αυτή, για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε νέα έξαρση και για να πετύχουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι, είναι ανάγκη να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη.

Έχουν γίνει ήδη περισσότεροι από 6.938.000 εμβολιασμοί, έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση 4.274.000 συμπολίτες μας και έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 2.831.000. Από αύριο Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των συμπολιτών μας ηλικίας 18 έως 24 ετών και με το βήμα αυτό σηματοδοτείται η ολοκλήρωση της προτεραιοποίησης για τον ενήλικο πληθυσμό».

Για τη φράση περί «ξεστοκαρίσματος» του εμβολίου της AstraZeneca που είχε πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, είπε πως «εξακολουθούμε να θεωρούμε προβλητική αυτή η φρασελογία και προς τους επιστήμονες της Επιτροπής Εμβολιασμών και για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν».

Εργασιακό νομοσχέδιο

-Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των συνδικαλιστών εδράζονται σε ισχυρισμούς αβάσιμους και ψευδείς. Μείζονος σημασίας οι ρυθμίσεις που αφορούν στην οικογένεια.

-Ιδιαίτερης σημασίας οι διατάξεις που αφορούν στα περιστατικά βίας ή παρενόχλησης.

-Στο νομοσχέδιο υπάρχουν επίσης ρυθμίσεις για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από παράνομες συμπεριφορές συνδικαλιστών που περιφρονούν τη δικαιοσύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα