Πελώνη: Ο εμβολιασμός των παιδιών μπορεί να ξεκινήσει άμεσα

από fimotro

Εφόσον δοθεί το “πράσινο φως” από την Επιτροπή των ειδικών

Για τους εμβολιασμούς των παιδιών η Αριστοτελία Πελώνη επιβεβαίωσε ότι συζητείται και αν δοθεί πράσινο φως αυτό μπορεί να γίνει άμεσα.

«Η κυβέρνηση δίνει την επιλογή στην επιχείρηση και προκύπτει από τα στοιχεία για τους εμβολιασμένους πολίτες ότι δεν υπάρχει υγειονομικός κίνδυνος. Αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψιν οι επιχειρήσεις. Σε κάθε περίπτωση είναι επιλογή», κατέληξε απαντώντας σε ερώτηση αν σκοπός είναι να δημιουργηθούν επιχειρήσεις μόνο αμιγούς λειτουργίας.

«Δεν υπάρχει δικαιολογία, πρέπει να πείσουμε όσους είναι δύσπιστοι, όσους διστάζουν να εμβολιαστούν. Εκεί έχουμε στρέψει την προσπάθεια μας», διαμήνυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνει σαφές ότι ο εμβολιασμός συνιστά «στοιχειώδη αυτοπροστασία».

«Ο εμβολιασμός είναι η ασπίδα για την προστασία της δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα είναι το εισιτήριο επανόδου στην κανονικότητα», τόνισε.

Ερωτηθείσα σχετικά με την δυνατότητα παρουσίας ανεμβολίαστων εργαζομένων σε καταστήματα για αμιγώς εμβολιασμένους, η κ. Πελώνη υπογράμμισε την ουσιώδη διαφορά ανάμεσα σε πελάτες και εργαζόμενους, σημειώνοντας εμφατικά ότι «όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να φροντίζουν να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Αναφέρθηκε στην απόφαση για συμπληρωτική στρατηγική ενθάρρυνσης του εμβολιασμού προκειμένου να οικοδομηθεί το τείχος ανοσίας, δίνοντας λεπτομέρειες για το Freedom Pass στους 18-25 και στα μέτρα που θα ισχύουν στην εστίαση και την ψυχαγωγία.

«Καθώς η ύφεση της πανδημίας στη χώρα συνεχίζεται, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Η μάχη με τον κορωνοϊό δεν έχει τελειώσει. Ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Τα στοιχεία καταδεικνύουν και οι επιστήμονες προειδοποιούν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Μπορεί ταυτόχρονα να λειτουργούν σαν αναμεταδότες του ιού γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ευρύτερο κίνδυνο για την κοινότητα. Όσο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο τόσο λιγότερο χώρο αφήνουμε στις νέες μεταλλάξεις να εξαπλωθούν και να προσβάλουν τους ανεμβολίαστους», πρόσθεσε.

«Πρέπει να πείσουμε»

Με αναφορά σε χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, υπογράμμισε πως «είναι πολύ στενάχωρο όταν βλέπουμε και σήμερα ακόμα να έχουμε εισαγωγές στα νοσοκομεία, εισαγωγές στις εντατικές, συμπολίτες μας να χάνουν τη ζωή τους και σχεδόν όλοι να είναι ανεμβολίαστοι ενώ είχαν τη δυνατότητα να προστατευθούν μέσα από το εμβόλιο».

Επεσήμανε ακόμη – συνεχίζοντας την αναφορά στις δηλώσεις του πρωθυπουργού- ότι «πρέπει να πείσουμε όσους παραμένουν ακόμη δύσπιστοι απέναντι στον εμβολιασμό ότι αυτό δεν είναι απλά επιβεβλημένο για να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς αλλά είναι στοιχειώδης αυτοπροστασία δική τους και των οικογενειών τους. Για την επίτευξη του τείχους ανοσίας το συντομότερο δυνατόν και υιοθετώντας τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής που πρότεινε σπονδυλωτά μέτρα, η κυβέρνηση ακολουθεί μια συμπληρωματική στρατηγική που περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα ενθάρρυνσης του εμβολιασμού. Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ήδη την κάρτα ελευθερίας, μια επιβράβευση και ταυτόχρονα ένα κίνητρο στους νέους ηλικίας 18-25 ετών, να εμβολιαστούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα