Πελέ: Σήμερα το λαϊκό προσκύνημα στο γήπεδο της Σάντος

από fimotro

Σε λαϊκό προσκύνημα στο γήπεδο της Σάντος (ομάδας που μεγαλούργησε), «Βίλα Μπελμίρο», θα τεθεί από σήμερα η σορός του μυθικού Πελέ, ο οποίος απεβίωσε την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με το σύλλογο, το φέρετρό του θα τοποθετηθεί στο κέντρο του γηπέδου και ο χώρος θα ανοίξει για το κοινό στις 10 το πρωί (ώρα Βραζιλίας, 15:00 ώρα Ελλάδας).

Το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει μέχρι τις 10 το βράδυ (Βραζιλίας, 03:00 ώρα Ελλάδας) της Τρίτης/Τετάρτης.

Μετά την τελετή, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση στους δρόμους της πόλης Σάντος του Σάο Πάολο.

Η σορός θα περάσει από τη γειτονιά και το πατρικό σπίτι του μεγαλύτερου (αδιαπραγμάτευτα) ποδοσφαιριστή που πέρασε από τον πλανήτη, γι’ αυτό και η προσωνυμία του ο «βασιλιάς του ποδοσφαίρου».

Σύμφωνα με το τελετουργικό, θα ταφεί στο «Μνημείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης», δίπλα στην ακτή του Σάο Πάολο, σε εκδήλωση στην οποία θα παραβρεθούν μόνον τα μέλη της οικογένειάς του.

Από την ώρα που γνωστοποιήθηκε ο θάνατός του, χιλιάδες φίλοι της Σάντος άρχισαν να συρρέουν στην ιστορική έδρα της ομάδας τους για να αποτίσουν φόρο τιμής. Συνάμα και μετά από πρόταση της οικογένειάς του, η ομάδα απέσυρε τη φανέλα με τον αριθμό «10», την οποία φόραγε πάντα.

Για να τιμήσουν τη μνήμη του, αρκετά κτίρια (παγκοσμίως) φωτίστηκαν στα χρώματα της Βραζιλίας.

Μεταξύ αυτών, το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο, το στάδιο Μαρακανά, επίσης στο Ρίο, αλλά και η αψίδα του Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο φωτίστηκαν σε πράσινη και χρυσή απόχρωση.

Τα πρωτοσέλιδα της Βραζιλίας μιλούσαν για τον Πελέ την Παρασκευή. Μία εφημερίδα έγραφε: «Ο Πελέ πέθανε, αν πράγματι ο Πελέ μπορεί να πεθάνει».

Ολη η ποδοσφαιρική κοινότητα απέστειλε μηνύματα προς την οικογένειά του, το σύλλογό του, και μεγάλη πλειοψηφία ποδοσφαιριστών εν ενεργεία και μη πόσταραν στα προσωπικά τους μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα