Πειραιώς: Πρόταση για αύξηση κεφαλαίου από βασικούς μετόχους

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Πρόταση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας Πειραιώς ύψους 800 εκατ ευρώ, αφού πρώτα μετατραπούν τα Cocos που κατέχει το ΤΧΣ σε μετοχές, με στόχο την απόκτηση του ελέγχου της έχουν καταθέσει οι τρεις βασικοί ιδιώτες μέτοχοί της ο Τζον Πόλσον, ο Αριστοτέλης Μυστακίδης και το fund Bienville.

Η πρόταση είναι σε γνώση της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο αναμένεται να την διερευνήσει τις επόμενες ώρες σε επικείμενη συνεδρίαση του, των εποπτικών αρχών εντός και εκτός Ελλάδος και της κυβέρνησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις μέτοχοι που ελέγχουν αθροιστικά το 19,8% των μετοχών της τράπεζας (5% ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, 9,3% ο Τζον Πόλσον και 5,5% το αμερικανικό fund Bienville βλέπουν με θετικό μάτι τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και κατ` επέκταση της τράπεζας και ζητούν από το ΤΧΣ αφού προχωρήσει σε μετατροπή των Cocos σε μετοχές εν συνεχεία η τράπεζα να προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου την οποία θα καλύψουν αυξάνοντας σημαντικά τα ποσοστά τους. Σήμερα το ΤΧΣ ελέγχει το 26,5% των μετόχων της τράπεζας.

Τι λέει η Τράπεζα
Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού τύπου, η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει την επενδυτική κοινότητα πως σε διαρκή βάση αξιολογεί διάφορες επιλογές με στόχο την επιτάχυνση εξυγίανσης του ισολογισμού της προς όφελος των μετόχων της. Η Τράπεζα Πειραιώς θα ενημερώσει αρμοδίως το επενδυτικό κοινό εάν και εφόσον ληφθούν σχετικές αποφάσεις, σύμφωνα με το εφαρμοστέο θεσμικό πλαίσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα