Πειραιώς: Καλύφθηκε η ΑΜΚ από ξένους επενδυτές

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των ξένων επενδυτών για την ΑΜΚ της Πειραιώς. Το βιβλίο προσφορών στο εξωτερικό άνοιξε σήμερα, Τετάρτη και όπως μεταδίδει το Blooomberg, το ζητούμενο πόσο από ξένους επενδυτές έχει ήδη καλυφθεί.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, το βιβλίο καλύφθηκε με προσφορές, οι οποίες κινήθηκαν σε όλο το εύρος τιμής διάθεσης, δηλαδή από το 1 έως το 1,15 ευρώ ανά μετοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία ξεκίνησε να «τρέχει» σήμερα το πρωί, με στόχο την έκδοση 1,2 δισ. νέων κοινών μετοχών, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ, οι οποίες θα διατεθούν με ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό και δημόσια προσφορά στην Ελλάδα.

Οι δύο διαδικασίες εξελίσσονται παράλληλα και θα ολοκληρωθούν επισήμως την Παρασκευή. Η δημόσια προσφορά αφορά το 15% των νέων μετοχών, δηλαδή 180 εκατ. νέες μετοχές, ενώ το εναπομείναν 85% αφορά την ιδιωτική τοποθέτηση από ξένους επενδυτές.

Με βάση το ενημερωτικό δελτίο, ο Τζον Πόλσον, μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, θα διαθέτει περίπου το 18,5% των μετοχών (από 4,6% σήμερα), ενώ ο Αριστοτέλης Μυστακίδης θα ελέγχει το 2,9% (από 3% σήμερα). Το Helikon Investmens, το οποίο έχει παρουσία σε Eurobank, ΔΕΗ και Lamda, θα κατέχει το 5,2%.

Από την πλευρά του, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) από το σημερινό 61,34% εκτιμάται ότι θα περιοριστεί στο 27%. Οι υπόλοιποι μέτοχοι -ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται τα αμοιβαία κεφάλαια των Fidelity, Capital, BlackRock, Schroders, Norges Bank κ.α.- θα ελέγχουν από 39% έως 42%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα