Πέφτει το αέριο – Άνοιξε η κάνουλα

από fimotro

Η Gazprom άνοιξε την στρόφιγγα προς την Ευρώπη

Η Ρωσία άνοιξε επιτέλους τη στρόφιγγα για την επιπλέον χορήγηση φυσικού αερίου προς τις χώρες της ΕΕ. Η Gazprom σε ανακοίνωσή της γνωστοποιεί ότι χορήγησε φυσικό αέριο σε πέντε ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις.

Αρχικά, αργά τη Δευτέρα, ξεκίνησε η παροχή φυσικού αερίου προς τη Γερμανία από αγωγό που προέρχεται από τη Χερσόνησο Γιαμάλ στη Σιβηρία, με τους Γερμανούς να καταγράφουν άνοδο των αποθεμάτων σε υψηλό σχεδόν δύο εβδομάδων.

Στη συνέχεια, η Gazprom ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχει ξεκινήσει να στέλνει φυσικό αέριο σε πέντε υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης (UGS) στην Ευρώπη. Η τιμή αναφοράς του φυσικού αερίου μειώθηκε την Τρίτη, εν μέσω ενδείξεων ότι θα καταφτάσει περισσότερο ρωσικό αέριο.

Η ρωσική εταιρεία έχει κλείσει επιπλέον χωρητικότητα 10 εκατ. κυβικών μέτρων ημερησίως στον αγωγό στα σύνορα Ουκρανίας-Σλοβακίας, σύμφωνα με τον Διαχειριστή του Ουκρανικού Συστήματος Μεταφοράς. Οι προμήθειες μέσω του αγωγού Yamal-Europe ρέουν επίσης δυτικά από την Πολωνία στη Γερμανία, επαναφέροντας την κανονική τους ροή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα