Παυλάκης: Το μέλλον μας επιφυλάσσει αρκετές καινούργιες επιδημίες

από fimotro

Στο MEGA μίλησε ο γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, και ενώ το πρώτο καλοκαίρι χωρίς μάσκες είναι γεγονός μετά από 2 χρόνια.

«Το μέλλον μας επιφυλάσσει δυστυχώς αρκετές καινούργιες επιδημίες γιατί καταστρέφουμε το περιβάλλον. Με κάθε ταξίδι αεροπλάνου πηγαίνουμε οποιαδήποτε επιδημία σε οποιοδήποτε μέρος της Γης. Αυτό θα συνεχιστεί έτσι όπως είναι το στυλ ζωής μας. Νομίζω ότι το άμεσο μέλλον θα έχει πολύ περισσότερα προβλήματα να αντιμετωπίσουμε», προειδοποίησε ο κ. Παυλάκης.

«Οι επιδημίες δεν εξαφανίζονται τόσο εύκολα»
«Οι επιδημίες δεν εξαφανίζονται τόσο εύκολα. Έχουμε συνεχείς επιθέσεις από ιούς, βακτήρια, πρωτόζωα, που είναι σε ένα μέρος της Γης, σε νυχτερίδες ή άλλα ζώα, και όταν δεν παίρνουμε τα μέτρα μας πάντα υπάρχει πιθανότητα για καινούργιες επιδημίες», εξήγησε.

Άμεσα τέταρτη δόση για τις ευάλωτες ομάδες
Σε ό,τι αφορά στο πώς προχωράμε με τον κορονοϊό και τι θα γίνει με την 4η δόση του εμβολίου, ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι «Οι ευάλωτες ομάδες πρέπει να κάνουν οπωσδήποτε 4η δόση, ίσως και άμεσα. Αν όμως κάποιος έχει περάσει πριν από ένα μήνα κορονοϊό – είναι πολλοί οι άνθρωποι που μολύνονται μετά τα εμβόλια ή επαναμολύνονται – δεν έχει νόημα να κάνουν το επόμενο εμβόλιο. Θα πρέπει να μιλήσουν με το γιατρό τους».

«Η μετάλλαξη Ο5 μπορεί να κάνει τις επόμενες επιδημίες»
«Ο κορονοϊός δεν είναι ιός της σεζόν. Πέρυσι φωνάζαμε ότι χρειάζεται προσοχή για να μη γίνει καλοκαιρινή επιδημία. Η μετάλλαξη Δέλτα έπιασε στα νησιά και έκανε μετά μεγάλη ζημιά στην ελληνική κοινωνία. Η μετάλλαξη Ο5 είναι ο ιός που μπορεί να κάνεις τις επόμενες επιδημίες, είτε στο τέλος του καλοκαιριού, είτε το φθινόπωρο», συνέχισε ο κ. Παυλάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα