Πάτρα: Στον ύπνο τους βρήκαν ασφυκτικό θάνατο Μαλένα και Ιριδα

από fimotro

Η πρώτη στις 16:40 της 13ης Απριλίου 2019, ενώ η δεύτερη στις 07:30 της 21ης Μαρτίου 2021

Ασφυκτικό θάνατο κατά τη διάρκεια του… ύπνου είχαν Μαλένα και Ιριδα. Η Μαλένα στις 16:40 το μεσημέρι της 13ης Απριλίου 2019, ενώ η Ιριδα στις 07:30 το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021, όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί που έχουν λάβει το σύνολο των καταθέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και οικείου περιβάλλοντος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Τα παιδιά αυτών των ηλικιών δεν προβάλλουν αντίσταση σε αυτόν το μηχανισμό θανάτου, γι’ αυτό δεν έχουν αμυντικά τραύματα, πόσω μάλλον όταν αυτά κοιμούνται, εξηγούν ειδικοί επιστήμονες.

Οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας στο πόρισμά τους εξηγούν και αποδεικνύουν επιστημονικά πως το εντύπωμα στο δεξί μάγουλο της Μαλένας και οι εκδορές στη μύτη της είναι από την άσκηση παρατεταμένης πίεσης με χέρι, που προκάλεσε την ασφυξία. Το ίδιο αποδεικνύουν για την περίπτωση της Ιριδας, στην οποία οι αεροφόροι οδοί έκλεισαν με το πανάκι στο στόμα και τη μύτη του βρέφους.

Από τις καταθέσεις που έχουν λάβει οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, μέσα στο οποίο δολοφονήθηκε η Μαλένα, προκύπτει πως στο θάλαμο πριν και μετά την ειδοποίησή τους ότι κάτι συμβαίνει ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου. Ενδεικτική είναι η κατάθεση της νοσηλεύτριας που μπήκε τελευταία στο θάλαμο πριν το παιδί πεθάνει: «Το παιδί, όταν μπήκα στο δωμάτιο, ήταν μια χαρά. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα».

Στην περίπτωση της Ιριδας, η κατηγορουμένη αλλά και η αδελφή της Δήμητρα έχουν καταθέσει πως στις 07:30 το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021, η Ρούλα Πισπιρίγκου σηκώθηκε από το κρεβάτι και έδωσε την… πιπίλα στην Ιριδα. Ο χρόνος θανάτου φαίνεται πως προσδιορίστηκε εκείνο το χρονικό διάστημα, κάτι που, συνδυαστικά με το πόρισμα των ιατροδικαστών για ασφυκτικό θάνατο, στο «κάδρο» της δράστιδος τοποθετεί τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, που είχε φυσική παρουσία στο διαμέρισμα της οικογένειας όταν δολοφονήθηκε η Ιριδα, κατέθετε για περισσότερες από 10 ώρες στους αρμόδιους αξιωματικούς. Οταν οι αστυνομικοί της παρέθεσαν το πόρισμα των ιατροδικαστών, εκείνη το αμφισβήτησε και φέρεται να είπε: «Γιατί να πιστέψω αυτό το πόρισμα και να μην πιστέψω τις πρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις. Δεν αμφισβητώ κάτι, αλλά έχουν βγει άλλα πορίσματα που λένε κάτι άλλο. Αν μία στο εκατομμύριο μου αποδείξετε ότι είναι υπεύθυνη, θα σταματήσω να την υποστηρίζω, αλλά δεν θα μπορέσετε να το κάνετε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα