Πάτρα: Οι μαρτυρίες γιατρών για τα επεισόδια σπασμών

από fimotro

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το θρίλερ στην Πάτρα και τα τρία κοριτσάκια της ίδιας οικογένειας, που κατέληξαν μέσα σε διάστημα τριών ετών, υπό συνθήκες που παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Το Mega μετέδωσε νέες πληροφορίες σχετικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας. Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας αποτέλεσε και την αφορμή ώστε να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση και η υπόθεση να ανατεθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Το πόρισμα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης, αναμένεται να ρίξει φως στην αιτία θανάτου της και ενδεχομένως να δώσει απαντήσεις και στα ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας.

Οι μαρτυρίες γιατρών για τα “επεισόδια σπασμών”

Ο τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε μαρτυρίες γιατρών για τα μυστηριώδη επεισόδια που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα, όσο βρισκόταν στο δωμάτιο του νοσοκομείου της Πάτρας, λίγες ημέρες πριν πεθάνει στο Παίδων “Αγλαΐα Κυραικού”. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ για την κλινική εικόνα της 9χρόνης, όλες οι εξετάσεις του κοριτσιού ήταν “καθαρές”, τα αντιεπιληπτικά φάρμακα δεν λειτούργησαν και οι γιατροί χαρακτήρισαν τα “επεισόδια σπασμών” που περιέγραφε η μητέρα, ως “περίεργα”, “ανεξήγητα” και “αιφνίδια”. Ο τηλεοπτικός σταθμός σημειώνει ότι κανένας γιατρός ή νοσηλευτής δεν ήταν ποτέ αυτόπτης μάρτυρας κατά την έναρξη αυτών των επεισοδίων.

“Θα δικαιούτο αυτό το παιδί να έχει προβλήματα, όμως, είναι αρκετά περίεργο ότι τα εμφάνισε αιφνιδίως, μετά από μήνες που ήταν στο σπίτι και δεν έκανε απολύτως τίποτα, όπως έχω πάρει το ιστορικό της Τζωρτζίνας από τη μητέρα και όπως έχει πει και η ίδια στις συνεντεύξεις της. Ξαφνικά μπαίνοντας στο νοσοκομείο αρχίζει να κάνει τέτοιου είδους επεισόδια τα οποία δεν σταμάτησαν με τα αντιεπιληπτικά φάρμακα. Αυτό είναι περίεργο. Όπως είναι περίεργο το γεγονός ότι αυτά τα επεισόδια δεν καταγράφηκαν ποτέ στη ΜΕΘ Παίδων” δήλωσε η γιατρός της Τζωρτζίνας.

Πάτρα Τζωρτζίνα

Τι κατέγραψε το 24ωρο εγκεφαλογράφημα

Η Τζωρτζίνα παρουσίασε το πρώτο “επεισόδιο σπασμών”, 15 ημέρες μετά τον θάνατο της Ιρίδας. Πρόκειται για το έξι μηνών βρέφος της οικογένειας στην Πάτρα, που βρέθηκε νεκρό μέσα στην κούνια του.

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, στις 4 Απριλίου του 2021, η Τζωρτζίνα εισήχθη πρώτη φορά στο νοσοκομείο και παρά την συνεχή παρακολούθηση των γιατρών από τέσσερα νοσοκομεία για διάστημα εννέα μηνών, κανείς ποτέ δεν κατάφερε να προσδιορίσει τι προκαλούσε τα προβλήματα στην υγεία της.

Η γιατρός της Τζωρτζίνας εξηγεί: “Δεν καταφέραμε ποτέ να προσδιορίσουμε, γιατί συμβαίνουν αυτά τα επεισόδια και τι τα προκαλούσε. Ποτέ δεν ήταν κάποιος γιατρός μπροστά, όταν άρχιζαν οι σπασμοί που περιέγραφε η μητέρα. Η μητέρα καλούσε όταν ξεκινούσε ένα επεισόδιο και στο φάκελο της όλες οι καταγραφές ξεκινούν ως ‘μας κάλεσε η μητέρα λόγω επεισοδίου’. Όταν έφταναν οι γιατροί στο δωμάτιο της είχε πέσει ο σφυγμός της και ήταν ωχρή”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ακόμα και το 24ωρο εγκεφαλογράφημα που έγινε λίγες μέρες πριν το κοριτσάκι καταλήξει, δεν κατέγραψε κάποιο επεισόδιο σπασμών. “Η 24ωρη καταγραφή με εγκεφαλογράφημα που έγινε στην Τζωρτζίνα, θα μπορούσε ίσως να μας δείξει πού οφείλονται αυτά τα επεισόδια, αν είναι επεισόδια σπασμών και το τι συνέβαινε. Από όσο ξέρω το εγκεφαλογράφημα, δεν ανέδειξε επεισόδια σπασμών”, τόνισε.

Πάτρα- γονείς- Τζωρτζίνα Twitter

Τα βίντεο που τράβηξε η μητέρα και η συζήτηση για τις κάμερες στο δωμάτιο

Προβληματισμένοι για το γεγονός ότι η Τζωρτζίνα πάθαινε επεισόδια όταν νοσηλευόταν στο μονόκλινο δωμάτιό της και όχι όταν βρισκόταν στη ΜΕΘ, οι γιατροί στην Πάτρα ζήτησαν από τη μητέρα του κοριτσιού να τραβήξει κάποια βίντεο την Τζωρτζίνα, όταν θα ξεκινούσαν αυτά τα επεισόδια.

“Απ’ ότι φαινόταν από τα μόνιτορ και τα βίντεο που είχαμε, δεν έμοιαζαν ούτε με νευρολογικά, ούτε με καρδιολογικά, γενικώς μας προβλημάτιζε πάρα πολύ η κλινική εικόνα της Τζωρτζίνας. Δεν μπορούσαμε να καταλήξουμε κάπου. Δεν μπορούσαμε να τα καταλάβουμε και να κατανοήσουμε τον μηχανισμό που τα δημιουργούσε. Και απ’ όσο ξέρω δεν κατέληξαν κάπου, ούτε οι γιατροί στην Αθήνα”, ανέφερε η γιατρός.

Η ίδια, φέρεται να είδε τα βίντεο που κατέγραψε η μητέρα από τα επεισόδια της Τζωρτζίνας, στο δωμάτιό της. “Όσο ήταν στην Πάτρα και πριν μεταφερθεί στο Αγλαΐα Κυριακού, κάποια επεισόδια καταγράφηκαν σε βίντεο, όχι όλα όμως γιατί ήταν αρκετά, περισσότερα από τρία. Έχω δει ένα – δύο επεισόδια στα βίντεο. Έκανε αρρυθμίες, έπεφτε ο σφυγμός, είχε χαμηλό οξυγόνο, ενώ παρουσίαζε και απώλεια συνείδησης. Χρειάστηκε έντονα ερεθίσματα και η παρέμβαση των γιατρών για να την επαναφέρουν”, επισημαίνει.

Η ανησυχία των γιατρών στην Πάτρα, εντάθηκε τις τελευταίες ημέρες νοσηλείας του κοριτσιού. Παρόλο που οι εξετάσεις της ήταν “καθαρές”, τα επεισόδια συνεχίζονταν. Έτσι, στο τραπέζι των συζητήσεων μπήκε το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν κάμερες στο δωμάτιο του κοριτσιού, σε μία προσπάθεια να καταλάβουν τι συνέβαινε στην Τζωρτζίνα.

“Υπήρχε προβληματισμός σε όλους, για το τι είδους επεισόδια είναι αυτά που συμβαίνουν. Μετά από τρία επεισόδια που είχε κάνει, είχαμε συζητήσει μεταξύ μας, ανεπίσημα, να βάλουμε κάμερες για να μπορέσουμε να δούμε τι προηγείται της έναρξης του επεισοδίου και καθ’ ότι αυτά τα επεισόδια παρουσιάζονταν μόνο στο δωμάτιο και ποτέ στη ΜΕΘ. Αλλά μετά αποφασίσαμε να διακομισθεί το παιδί στο Αγλαΐα Κυριάκου και έτσι δεν μεταφέραμε πότε τη σκέψη μας αυτή για την τοποθέτηση καμερών”, τόνισε η γιατρός.

Η Τζωρτζίνα διακομίστηκε, τελικά, στο Αγλαΐα Κυριακού. Λίγες ημέρες αργότερα, κατέληξε στο δωμάτιο της. Ήταν Σάββατο, 29 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα