Πατούλης: Το ποδήλατο συμβάλλει σε έναν πιο ποιοτικό τρόπο ζωής

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


«Το ποδήλατο αποτελεί ένα μέσο μετακίνησης το οποίο είναι φιλικό προς το περιβάλλον και συμβάλλει σε έναν πιο υγιεινό και ποιοτικό τρόπο ζωής», τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στο μήνυμα για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Eπισημαίνει ότι η ανάγκη ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών σε θέματα που σχετίζονται με την ορθή χρήση του αποτελεί πρωταρχικό στόχο της Περιφέρειας. Για τον οποίο «εργαζόμαστε συστηματικά, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα συμβάλουν στη διάδοση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, άθλησης και ψυχαγωγίας».

Στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής για την εξοικείωση των πολιτών με το ποδήλατο εντάσσεται η διοργάνωση ποδηλατοδρομίας εντός του Πεδίου του Άρεως, την Παρασκευή 5 Ιουνίου από 6 μμ – 8 μμ. Συνδιοργανώνεται με τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο και τον αθλητικό σύλλογο ΦΟΙΝΙΚΕΩΝ και θα συμμετέχει και η πρωταθλήτρια Ποδηλασίας Βαρβάρα Φασόη.

Σημειώνεται ότι, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η συμμετοχή στη δράση θα είναι αυστηρά περιορισμένη και προσαρμοσμένη στα μέτρα προστασίας και προάσπισης της δημόσιας υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα