Πατούλης: Άμεση η αντίδραση της Περιφέρειας στα προβλήματα από την κακοκαιρία

από fimotro

«Η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα και βλέπουμε τα αποτελέσματά της. Η καταιγίδα, η οποία σάρωσε την Αττική τα ξημερώματα, πλήττοντας κυρίως το δήμο Ν. Ηρακλείου και ορισμένες περιοχές του Βόρειου Τομέα, άφησε τα αποτυπώματά της σε ελάχιστα λεπτά», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Όπως περιγράφει ο ίδιος, ο οποίος έσπευσε στην πληγείσα περιοχή «Ψαλίδι», περίπου στις 5.30 τα ξημερώματα όταν ο ισχυρός ανεμοστρόβιλος ήταν σε πλήρη εξέλιξη, εκριζώθηκαν περισσότερα από 150 δένδρα, τα οποία προκάλεσαν υλικές ζημιές και αδυναμία ηλεκτροδότησης της πόλης, καθώς συμπαρέσυραν τα καλώδια του ρεύματος.

«Η συνδρομή της Περιφέρειας ήταν άμεση για την αποκατάσταση των ζημιών», δηλώνει ο Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Πολτικής Προστασίας Βασίλη Κόκκαλη και τον δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο συντόνισαν τις απαιτούμενες διεργασίες για τον συντομότερο απεγκλωβισμό της πόλης και την αποσόβηση περεταίρω κινδύνων.

Γερανοφόρα οχήματα, σκαπτικά, καλαθοφόρα και φορτηγά με 51 εγαζόμενους στα συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και του δήμου με ηλεκτοπρίονα και άλλα κοπτικά εργαλεία απομάκρυναν τα δέντρα, τα ξύλα και τα λοιπά εμπόδια, ελευθερώνοντας επίσης και το οδικό δίκτυο. «Βεβαίως οι ζημιές είναι πολλές καθώς, ξεκόλλησαν πινακίδες, έπεσαν τοίχοι και εκσφενδονίστηκαν αντικείμενα ακόμη και στέγες χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν απώλειες ζωών», επισήμανε ο περιφερειάρχης ενημερώνοντας ότι στις 12 θα επισκεφθεί ξανά την πόλη του Ηρακλείου, προκειμένου να διαπιστώσει τον βαθμό της αποκατάστασης αλλά και το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν.

Αυτό που επείγει σημείωσε ο ίδιος, είναι να γίνει πλήρης καταγραφή των ζημιών από τις υπηρεσίες του δήμου, ώστε σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσουμε το ζήτημα των αποζημιώσεων.

Από την πλευρά του αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης επισήμανε ότι η νεροποντή δεν δημιούργησε σημαντικά πλημμυρικά προβλήματα, εκτός κάποιου μικροζητήματος στο ρέμα της Εσχατιάς στη Φυλή το οποίο αποκαταστάθηκε άμεσα. Χαρακτηρίζει «βιβλική» την πρωινή εικόνα της πόλης του Ν.Ηρακλείου αλλά και σημείων της Ν. Ιωνίας, όπως επί της οδού Βυζαντίου, όπου καταπλάκωθηκε περίπτερο. Κλείνοντας ενημερώνει ότι τα συνεργεία της Ππεριφέρειας σε συνεργασία με αυτά της Πυροσβεστικής εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα παρεμβαίνοντας άμεσα, όπου αναφερθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα