Πατέρας και γιος εισήγαγαν κοκαΐνη με… μεταφορική – Συνελήφθησαν στο Ηράκλειο

από Philippos

Διεθνής η δράση τους – Τρεις συλλήψεις από την Ασφάλεια Ηρακλείου

Ένας πατέρας μαζί με τον γιο του, είχαν στήσει επιχείρηση διακίνησης κοκαΐνης την οποία έφεραν στη χώρα από το εξωτερικό τοποθετημένη σε ηλεκτρικές οικιακές συσκευές που τις έστειλαν στην Ελλάδα μέσω μεταφορικής εταιρίας

Η δράση τους όμως έγινε αντιληπτή και χθες συνελήφθησαν στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.
Παράλληλα στην Αττική, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη ως μέλος του ίδιους κυκλώματος μια αλλοδαπή.

Ειδικότερα, από την αστυνομική προανάκριση και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων διαπιστώθηκε ότι οι δύο Έλληνες σε προγενέστερο χρόνο μετέβησαν σε χώρες του εξωτερικού προκειμένου να προμηθευτούν ποσότητα κοκαΐνης. Στη συνέχεια, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη μεταφορά της στην Ελλάδα την παρέδωσαν ως οικιακό εξοπλισμό σε μεταφορική εταιρεία, με προορισμό την Αττική και παραλήπτρια την αλλοδαπή.
Στο πλαίσιο αυτό, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα, εντοπίστηκε φορτηγό στο οποίο πραγματοποιήθηκε έλεγχος, όπου μεταφέρονταν οικιακές συσκευές και εντός αυτών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο δέματα τα οποία περιείχαν κοκαΐνη σε μορφή τούβλου συνολικού βάρους χιλίων επτακοσίων είκοσι έξι κόμμα τεσσάρων (1.726,4) γραμμαρίων.

Άμεσα, από αστυνομικούς της Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο Ηράκλειο οι δύο άνδρες οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Παράλληλα από αστυνομικούς της ίδιας υπηρεσίας με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εντοπίστηκε και συνελήφθη και η αλλοδαπή σε περιοχή της Αττικής, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, εκ των οποίων το ένα χρησιμοποιούσε για επικοινωνία και παραλαβή των δεμάτων με τις ναρκωτικές ουσίες.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων στο Ηράκλειο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 550 ευρώ ως προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες και έντεκα κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Επιπλέον κατασχέθηκαν δυο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητά ως μέσα διευκόλυνσης παράνομων ενεργειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα