Παραιτήθηκε το Δημόσιο από τις αναιρέσεις στην υπόθεση Marfin

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αποφασίστηκε η παραίτηση του ελληνικού δημοσίου από τις αναιρέσεις που είχαν ασκηθεί στην υπόθεση της Marfin.

Με ψήφους 68 υπέρ και χωρίς μειοψηφία, οι νομικοί σύμβουλοι του κράτους τάχθηκαν υπέρ της παραίτησης του δημοσίου από την αναίρεση τεσσάρων αποφάσεων του εφετείου που είχαν επιδικάσει διάφορα ποσά για την υπόθεση της Marfin.

Η παραίτηση από τις αναιρέσεις, την οποία είχε ανακοινώσει με πρωτοβουλία του ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επέτειο στη μνήμη των θυμάτων, έχει ως αποτέλεσμα οι συγγενείς των θυμάτων να λάβουν 2,2 εκατ. ευρώ που προκύπτουν από τις επιδικασθείσες αποζημιώσεις.

Η απόφαση που ελήφθη από την Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όπως τόνισε ο Πρόεδρός του Ιωάννης-Κωνσταντίνος Χαλκιάς, αποτελεί ένδειξη ηθικής δικαίωσης των αθώων θυμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα