Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για ναζιστικές εγκληματικές οργανώσεις

από fimotro

Σε παρέμβαση μείζονος πολιτικής και νομικής σημασίας προχώρησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας, επιχειρώντας να αντιμετωπιστούν άμεσα και σε βάθος φαινόμενα φιλοναζιστικής και ρατσιστικής βίας που εκδηλώθηκαν πρόσφατα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Ο ανώτατος εισαγγελέας, πριν ακόμα το φαινόμενο λάβει επικίνδυνες διαστάσεις- ήδη έχουν υπάρξει σκληρά επεισόδια και τραυματισμοί- παρήγγειλε τους εισαγγελείς εφετών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να διερευνήσουν, πέραν των ήδη ανοικτών δικαστικών ερευνών, για την διακρίβωση σοβαρότερων αδικημάτων, ανάμεσα στα οποία ανήκει και η εγκληματική οργάνωση.

Ο κ. Πλιώτας με την παραγγελία του περιορίστηκε προς το παρόν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου ήδη έχουν εκδηλωθεί βίαια περιστατικά, ζητώντας ουσιαστικά διεύρυνση και σε βάθος έρευνα προκειμένου να μην ζήσουμε και πάλι τα τραγικά γεγονότα της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας, ότι παρά την ήδη άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης για τα βίαια επεισόδια και τους ξυλοδαρμούς, οι εισαγγελικές αρχές οφείλουν να κάνουν ένα σημαντικό ακόμα βήμα. Να διερευνήσουν την ύπαρξη εγκληματικών οργανώσεων με ναζιστικά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Η εισαγγελική παρέμβαση εκδηλώνεται σε ανώτατο εισαγγελικό επίπεδο σε μια συγκυρία, όπου η αποπομπή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου απασχολεί την πολιτική επικαιρότητα και ως εκ τούτου προσδίδονται χαρακτηριστικά άμεσης κινητοποίησης των δικαστικών αρχώνστην αντιμετώπιση φιλοναζιστικών και ρατσιστικών συμπεριφερών και φαινομένων.

Εισαγγελικές πηγές, τόνιζαν ότι η παραγγελία του κ. Πλιώτα δεν απευθύνθηκε σε άλλες εισαγγελίες, καθώς θα ήταν πρόωρο να προκληθούν έρευνες εκεί όπου ακόμα δεν έχουν υπάρξει βίαια περιστατικά. Ωστόσο η παρέμβαση Πλιώτα θέτει εκ των πραγμάτων τις εισαγγελικές αρχές της χώρας σε πλήρη ετοιμότητα και σε κάθε περίπτωση αν υπάρξουν άλλα επειςόδια θα διαταχθεί γενικευμένη έρευνα από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατά το πρότυπο της δίωξης της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα