Παρέμβαση της Ε.Ε. για τις καταγγελίες Καλογρίτσα ζητά η Σπυράκη

από fimotro

Η ευρωβουλευτής ζητά από την Κομισιόν να εξετάσει τη φερόμενη εμπλοκή Παππά στις τηλεοπτικές άδειες

Ζορίζουν τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά για τον Ν. Παππά μετά τα όσα κατήγγειλε και σήμερα ο Χρ. Καλογρίτσας. Στο πλαίσιο αυτό, ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φέρνει το ζήτημα τηςφερόμενης εμπλοκής του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και στην έκδοση της εφημερίδας «Documento», η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη.

Στην κατεπείγουσα ερώτηση που κατέθεσε η κυρία Σπυράκη περιγράφονται σημεία από την κατάθεση του Χ.Καλογρίτσα, όπως διαρρέουν στον Τύπο, και σημειώνεται ότι, σύμφωνα πάντα με το μάρτυρα, ο τότε υπουργός αρμόδιος για τα ΜΜΕ φέρεται να διοργάνωσε το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και να συμμετείχε ο ίδιος στο διαγωνισμό μέσω παρένθετου προσώπου.

Η κυρία Σπυράκη ζητά από την Κομισιόν να αξιολογήσει όσα, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα, συνέβαιναν την περίοδο 2015-2016 κατά τη διοργάνωση και εξέλιξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως και όσα περιγράφονται στην κατάθεση για την έκδοση της εφημερίδας «Documento» με κατεύθυνση να σπιλωθούν πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ανάλογο είναι και το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε η κυρία Σπυράκη στην αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βέρα Γιούροβα, αρμόδια για τις ευρωπαικές αξίες και τη διαφάνεια, ζητώντας να λάβει θέση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα