Παρέμβαση εισαγγελέα για τα πλαστά χαρτιά

από fimotro

Προκαταρκτική εξέταση για τους “μαϊμού” εμβολιασμούς

Tην παρέμβαση του προϊσταμένου εισαγγελίας εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, προκάλεσε το ζήτημα με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

H εισαγγελία διέταξε ποινική προκαταρκτική εξέταση για το θέμα και αντικείμενο της έρευνας που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Καρδίτσας είναι η διερεύνηση ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση. Δηλαδή θα αφορά και αυτούς που εξέδωσαν τα πιστοποιητικά αλλά και αυτούς στο όνομα των οποίων εκδόθηκαν.

Διώξεις κατά όσων έλαβαν πλαστό πιστοποιητικών εμβολιασμού αλλά και απολύσεις για όσους υγειονομικούς έλαβαν «μαϊμού» πιστοποιητικό προανήγγειλε ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το σκάνδαλο με τις δεκάδες ψευδείς βεβαιώσεις που εκδόθηκαν από το κέντρο υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας, ο κ. Πλεύρης ζήτησε να διαταχθεί ΕΔΕ για όσους έλαβαν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 44 περιπτώσεις ως ύποπτα περιστατικά.

Αναφερόμενος στην αντιστοιχία εμβολιασμών και μονίμων κατοίκων ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι συνολικά στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας έχουν γίνει 31.000 εμβολιασμοί, δηλαδή, έχουν εμβολιαστεί 16.000 πολίτες με τις δυο δόσεις και πως η ιδιαιτερότητά του ήταν ότι ήταν το μοναδικό κέντρο που είχε Pfizer και έτσι υπήρχε αυξημένη ζήτηση στο συγκεκριμένο κέντρο με αποτέλεσμα αρκετοί να αλλάζουν τον Τ.Κ. τους για να κλείσουν εκεί το ραντεβού τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα