Καταργούνται τα SMS, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00.30

Aπελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός νομού, η κατάργηση των SMS για τις μετακινήσεις και μετάθεση της απαγόρευση κυκλοφορίας στις 00:30 το βράδυ από τις 14 Μαΐου φαίνεται πως κλειδώνει έπειτα από τις εισηγήσεις των ειδικών λοιμωξιολόγων την Τετάρτη 12 Μαΐου.

Στην ηπειρωτική χώρα οι μετακινήσεις από 14 Μαΐου θα γίνονται χωρίς υποχρέωση για self test, αλλά με απλή σύσταση. Αντίθετα τα αρνητικά τεστ κορονοϊού θα είναι απαραίτητα για ταξίδια με πλοίο στα νησιά, σημειώνει το Εθνος.

Οσον αφορά το λιανεμπόριο καταργούνται τα SMS στο 13032 και οι μέθοδοι click away και click in shop. Παράλληλα, το άνοιγμα των γυμναστηρίων δεν παίρνει το «πράσινο φως» προς το παρόν, αλλά μετατίθεται στις αρχές Ιουνίου.

Αναλυτικά τις επόμενες ημέρες:

  • Ανοίγουν οι μετακινήσεις εκτός νομού, όπως και τα μουσεία.
  • Αναμένεται η κατάργηση SMS στο 13033 και το 13032
  • Εξετάζεται η κατάργηση click in shop και click inside για τις αγορές στα καταστήματα
  • Μείωση ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας. Σκέψεις να ξεκινά είτε τα μεσάνυχτα είτε λίγο αργότερα
  • Παράταση του ωραρίου λειτουργίας της εστίασης

Άρση lockdown: Πότε επανεκκινούν οι δραστηριότητες

  • Παρασκευή 14 Μαΐου: Τουρισμός, μετακινήσεις εκτός νομού, μουσεία
  • Δευτέρα 17 Μαΐου: Παιδικοί σταθμοί, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, κολλέγια, εργαστήρια ΙΕΚ, ωδεία
  • Παρασκευή 21 Μαΐου: Θερινά σινεμά
  • Παρασκευή 28 Μαΐου: Θέατρα, ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους (μόνο για καθιστούς)

“Ξεκλειδώνουν” οι μετακινήσεις στα νησιά

Επίσης, αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούμε να ταξιδεύουμε στα νησιά από το Σάββατο 15 Μαΐου. Όλο το πλάνο για το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας θα το ανακοινώσει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, την Πέμπτη. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, προκρίνεται η χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή αρνητικού τεστ PCR ή self test, ώστε να διαφυλαχθούν οι τοπικές κοινότητες και να μην προκληθούν φαινόμενα διασποράς του κορονοϊού. Κατά τις πρώτες ημέρες τα αρνητικά τεστ θα πιστοποιούνται με έγγραφη δήλωση ενώ στη συνέχεια σε συνεργασία και με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα λειτουργήσει ειδική ψηφιακή πλατφόρμα. Για να εξελιχθεί ομαλά η τουριστική περίοδος, οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να επιμείνουν στην αυστηρή τήρηση αυτών των παραμέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα