Παρέλαβε τους τέσσερις πρώτους τόμους του Φακέλου της Κύπρου ο Ν. Αναστασιάδης

από fimotro

Την ευχή και την πεποίθηση η δημοσιοποίηση του Φακέλου της Κύπρου να αποτελέσει ένα θεμέλιο «για γνώση και για ενέργειες στο μέλλον», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος παρέλαβε σήμερα τους πρώτους τέσσερις τόμους του Φακέλου, από τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρη Συλλούρη.

Ο Κύπριος Πρόεδρος εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι ο Φάκελος της Κύπρου, δηλαδή, η καταγραφή των γεγονότων, «θα συμβάλει στη γνώση, στην αυτοκριτική και ιδιαίτερα στο σημαντικό μήνυμα πως οσάκις η διχόνοια επικρατούσε τα αποτελέσματα ήταν εξίσου τραγικά, όπως η τραγωδία της Κύπρου, η τραγωδία της Μικράς Ασίας και τόσες άλλες τραγωδίες, που έζησε ο Ελληνισμός ως αποτέλεσμα του διχασμού ή των εγκληματικών ενεργειών κάποιων».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, δήλωσε ότι τα έγγραφα, που περιέχονται στους τόμους, «είναι αυτούσια, δεν έχουμε αφαιρέσει απολύτως τίποτα από τις μαρτυρίες. Από ‘κει και πέρα, δίδονται στη δημοσιότητα, ο καθένας μπορεί να τα μελετήσει και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα». Ο κ. Συλλούρης επισήμανε, τέλος, ότι «κλείνει ένα κεφάλαιο της υποψίας ότι κρύβονται από το λαό και από τους μελετητές διάφορα στοιχεία για την τραγωδία της Κύπρου».
Στη συνέχεια, σε μία λιτή τελετή στη Βουλή, ο κ. Συλλούρης παρέδωσε τους τόμους στους αρχηγούς ή εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Την ίδια ώρα, όλο το υλικό αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Βουλής:

http://www.parliament.cy/el/significant-papers/φάκελος-κύπρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα