Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Μπάχαλο το Μαξίμου στην διακυβέρνηση του Α. Τσίπρα

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να στάθηκε στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, για να υποδεχτεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να του παραδώσει τα «κλειδιά», όμως αυτά που βρήκαν οι «επόμενοι» δεν συνιστούν «πολιτικό πολιτισμό».

Και πέρα των όσων ακούγονται περί αταξίας στους χώρους του πρωθυπουργικού μεγάρου, λείπουν βασικά στοιχεία, τα οποία διασφαλίζουν ομαλές συνθήκες εργασίας στους νέους ενοίκους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του liberal.gr, δεν λειτουργεί το σύστημα ενδοεπικοινωνίας του πρωθυπουργού με τους υπουργούς του (τα γνωστά τριψήφια), ενώ δεν υπάρχει και ασφαλής σύνδεση των υπολογιστών του κτιρίου στο Διαδίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα:

– Εδώ και τέσσερις μέρες, το Μέγαρο Μαξίμου λειτουργεί χωρίς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αφού σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο πληροφοριακό σύστημα μετά την αλλαγή σκυτάλης διαπιστώθηκε ότι το επίπεδο ασφάλειας του Διαδικτύου ήταν πολύ χαμηλό στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μαξίμου.

Έτσι, ελήφθη η απόφαση να μην χρησιμοποιηθούν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές μέχρι να λυθεί το ζήτημα και ολόκληρη η επικοινωνία να διεκπεραιώνεται μέσω κινητών τηλεφώνων.

– Στο Μέγαρο Μαξίμου καταγράφεται μεγάλο πρόβλημα με τα περίφημα τριψήφια τηλέφωνα. Παρά τις προσπάθειες των νέων ενοίκων να αναζητήσουν την σχετική λίστα με τα τριψήφια, η λίστα δεν βρέθηκε πουθενά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η επικοινωνία του Μεγάρου Μαξίμου με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να γίνεται μέσω κινητής τηλεφωνίας.

Κι όλα τα παραπάνω συνέβησαν σε μια χρονική συγκυρία, κατά την οποία η χώρα πέρασε μια κρίση, με τους επτά νεκρούς στην Χαλκιδική, κατά την οποία υπήρξε άμεση επείγουσα ανάγκη συντονισμού μεταξύ υπουργείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα