Παρατείνεται η αναστολή σύμβασης εργασίας

από fimotro

Παράταση για ένα μήνα δίνει η κυβέρνηση στην αναστολή συμβάσεων εργασίας, καθώς σήμερα, 30 Απριλίου, λήγει η πρώτη φάση εφαρμογής του μέτρου για όσες επιχειρήσεις τέθηκαν εκτός λειτουργίας με κρατική εντολή στις 13 Μαρτίου. Σημαντική προϋπόθεση θα είναι η υποχρέωση των επιχειρήσεων να επαναφέρουν κατ’ ελάχιστον σε ενεργή απασχόληση το 50% των εργαζομένων τους.

Η παράταση θα είναι για 30 και όχι για 45 μέρες και θα αφορά τόσο τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με εντολή δημόσιας αρχής και για όσο διάστημα αυτό ισχύει όσο και τις επιχειρήσεις που πλήττονται βάσει των ΚΑΔ που όρισε το υπουργείο Οικονομικών. Η αποζημίωση ειδικού σκοπού, η οποία ήταν 800 ευρώ για 45 μέρες, θα υπολογιστεί αναλογικά και θα φτάσει τα 533 ευρώ. Εάν υπάρξει μερική ή πλήρης άρση της αναστολής, τότε θα λάβει από το κράτος το αναλογικό ποσό που αντιστοιχεί στις ημέρες που η σύμβαση εργασίας του θα είναι «παγωμένη».

Στη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που θα εκδοθεί, θα προβλέπεται πως οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επαναφέρουν κατ’ ελάχιστον σε ενεργή απασχόληση το 50% των εργαζομένων τους. Ο εργοδότης, που παρατείνει την αναστολή σύμβασης του εργαζομένου για 30 ημέρες, θα μπορεί να τον επαναφέρει σε ενεργό απασχόληση πριν από τη λήξη αυτής της χρονικής περιόδου είτε οριστικά είτε για κάποιες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα