Παράθυρο Σταϊκούρα για την επαναφορά των μέτρων στήριξης σε εστίαση

από fimotro

Η εκτόξευση των κρουσμάτων στη χώρα μας λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, φέρνει νέα δεδομένα για την οικονομία, καθώς τα αναγκαστικά νέα περιοριστικά μέτρα που θα παρθούν από την κυβέρνηση για την αναχαίτιση αυτού του σαρωτικού κύματος, θα πλήξουν για ακόμη μία φορά την εστίαση και την ψυχαγωγία.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων προγραμμάτων στήριξης. Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου ξεκαθάρισε ότι πρώτα θα γίνει μια καταγραφή της επίπτωσης των μέτρων και στη συνέχεια, θα εξεταστεί ο σχεδιασμός τυχόν πρόσθετων μέτρων στήριξης.

«Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε χωρίς να ξέρουμε την έκταση και την ένταση του προβλήματος» σημείωσε, εξηγώντας ότι είναι διαφορετικό ένα πρόβλημα που θα κρατήσει δύο εβδομάδες και διαφορετικό ένα πρόβλημα που θα κρατήσει για δύο μήνες.

Ειδική αναφορά έκανε και στο μέτρο της αναστολής εργασίας, το οποίο εφόσον επιστρέψει (δεν υπάρχει ακόμη απόφαση), θα υπάρξει οικονομική βοήθεια σε όσους εργαζόμενους ενταχθούν σε αυτό.

«Θα είμαστε έτοιμοι ως οικονομικό επιτελείο εάν απαιτηθεί ανάλογα με τις ανακοινώσεις που θα γίνουν να μπορέσουμε να διευκολύνουμε για τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης» διαβεβαίωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Επιπλέον ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στους όρους αποπληρωμής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. «Να το δούμε αυτό μέσα στο 2022» σημείωσε, χαρακτηριστικά.

«Δεν αποκλείω τίποτα γιατί η χώρα έχει υποστεί διαδοχικές κρίσεις» έσπευσε να διευκρινίσει, στη συνέχεια, αλλά εξήγησε ότι υπάρχουν πεπερασμένα όρια λόγω και του καθεστώτος της ενισχυμένης εποπτείας από την Κομισιόν.

Επίσης, προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις στο πεδίο της ενεργειακής κρίσης, είτε μέσω επέκτασης των ήδη υπαρχόντων μέτρων είτε μέσω της υιοθέτησης νέων παρεμβάσεων.

«Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να βοηθά και νοικοκυριά και επιχειρήσεις κατά τον βέλτιστο τρόπο το 2022 με αυτά ή και άλλα μέτρα τα οποία θα ανακοινώσουμε» υπογράμμισε, τέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα