Παράθυρο για επέκταση και το 2022 στα μέτρα για την ενεργειακή κρίση

από fimotro

Παράθυρο για τη λήψη επιπλέον μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, άνοιξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στη Βουλή. «Πέραν των 500 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκαν ήδη, αναλόγως της εξέλιξης της κρίσης η κυβέρνηση επιφυλάσσεται για νέα μέτρα το 2022 μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης», σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης, ενώ χθες ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είχε επίσης διαβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στα νοικοκυριά για όσο χρειαστεί.

Την ίδια ώρα πάντως ο κ. Σκυλακάκης ενίσχυσε την άποψη περί αβεβαιότητας πλέον για τη χρονική διάρκεια της κρίσης. Ο ίδιος σημείωσε πως δεν εκτιμάται ότι η κρίση θα πάει μετά τον Απρίλιο, ωστόσο, όπως επισήμανε, η εκτίμηση αυτή είναι αβέβαιη χωρίς να αποκλείεται είτε πρόωρο τέλος είτε όμως και επέκταση της κρίσης και μετά τον Απρίλιο. Ως προς το πεδίο της φορολογικής πολιτικής, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι υπάρχει τεράστια μείωση της φορολογίας και μάλιστα μόνιμη, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει η φορολογική μας πολιτική να πηγαίνει ούτε 100% προς τη μία πλευρά ούτε 100% προς την άλλη. «Μέτρο και κοινωνική δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα