Παρατείνεται έως 31 Μαρτίου η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης

από fimotro

Σύμφωνα με όσα είπε ο Χρ. Σταϊκούρας η επιδότηση θα ανέρχεται σε 15 λεπτά το λίτρο

Την παράταση του μέτρου της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Το μέτρο, το οποίο έληγε στο τέλος του μήνα, θα συνεχίσει να ισχύει έως και τις 31 Μαρτίου 2023, ωστόσο πλέον η επιδότηση θα ανέρχεται σε 15 λεπτά το λίτρο, έναντι 25 λεπτά το λίτρο που είναι έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Η μείωση αποδίδεται στην πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Τα ακριβή ποσά (προ ΦΠΑ και μετά ΦΠΑ) τα οποία θα ισχύσουν από την Πρωτοχρονιά, θα οριστούν με υπουργική απόφαση.

Παράταση στα τέλη κυκλοφορίας

Παράταση της πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023 προανήγγειλε στο μεταξύ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Αντίστοιχο χρονικό περιθώριο αναμένεται να δοθεί και στους οδηγούς που θα θελήσουν να θέσουν το όχημά τους σε ακινησία -δια της ηλεκτρονικής οδού- ώστε να απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής των τελών κυκλοφορίας. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν εντός αυτής της εβδομάδας.

Ποιοι και πότε θα εισπράξουν το Market Pass

Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στο Μarket Pass (ή Food Pass), το οποίο ανακοίνωσε το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

Το επίδομα αυτό δεν θα αφορά μόνο σε σούπερ μάρκετ, αλλά και παντοπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, λαϊκές αγορές και γενικότερα καταστήματα τροφίμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα