Παράταση στις αιτήσεις για τις Πειραματικές Σχολές στον τουρισμό

από fimotro

Μέχρι την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στις 23:59 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις νέες σχολές μαθητείας ΟΑΕΔ στον τομέα τουρισμού και φιλοξενίας.

Πρόκειται για τη διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών-μαθητριών στις επτά νέες Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (Π.ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2021-2022 στις ειδικότητες και στις Π.ΕΠΑΣ με κενές θέσεις, κατόπιν της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Οι Π.ΕΠΑΣ θα λειτουργήσουν σε επτά πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κρήτη, Μυτιλήνη, Πάτρα και Ρόδο) με τρεις ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο και το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

Δυϊκό σύστημα εκπαίδευσης

Οι σχολές θα εφαρμόσουν το δυϊκό σύστημα εκπαίδευσης που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση με τη μαθητεία (μάθηση σε εργασιακό χώρο με αμοιβή και ασφάλιση) σε επιχειρήσεις. Το θεωρητικό μέρος θα υλοποιείται στις σχολές από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, ενώ η μαθητεία στις επιχειρήσεις θα πραγματοποιείται από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Η αμοιβή των μαθητών αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 21,78 ευρώ για κάθε ημέρα μαθητείας σε εργασιακό χώρο για δύο έτη.

Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι είναι ηλικίας 18 ετών και άνω, είναι κάτοχοι τουλάχιστον απολυτηρίου Γυμνασίου και έχουν καλή γνώση ξένης γλώσσας (αγγλικά ή γαλλικά ή γερμανικά)

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-peiramatike-epaggelmatike-skhole-tou-oaed.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε πειραματική επαγγελματική σχολή του ΟΑΕΔ.

Κενές θέσεις υπάρχουν στις παρακάτω ειδικότητες ανά Π.ΕΠΑΣ:

Π.ΕΠΑΣ Καλαμακίου
Τεχνίτης μαγειρικής τέχνης
Τεχνίτης επισιτισμού

Π.ΕΠΑΣ Ηρακλείου Κρήτης
Τεχνίτης μαγειρικής τέχνης
Τεχνίτης επισιτισμού
Υπάλληλος υποδοχής πελατών ξενοδοχείου

Π.ΕΠΑΣ Ρόδου
Τεχνίτης μαγειρικής τέχνης
Τεχνίτης επισιτισμού
Υπάλληλος υποδοχής πελατών ξενοδοχείου

Π.ΕΠΑΣ Μυτιλήνης

Τεχνίτης μαγειρικής τέχνης
Τεχνίτης επισιτισμού

 Π.ΕΠΑΣ Πάτρας
Τεχνίτης μαγειρικής τέχνης
Τεχνίτης επισιτισμού

Π.ΕΠΑΣ 1ης Θεσσαλονίκης
Τεχνίτης επισιτισμού

Π.ΕΠΑΣ Κέρκυρας

Υπάλληλος υποδοχής πελατών ξενοδοχείου

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, η συνεργασία του Οργανισμού με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το ΙΝΣΕΤΕ, που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και του τουρισμού, εγγυάται την τοποθέτηση όλων των μαθητευομένων σε θέσεις μαθητείας σε διακεκριμένες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου (ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων), αλλά και ενισχύει την προοπτική της επαγγελματικής αποκατάστασής τους, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα