Παράταση 1 μήνα στο πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ”

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Με απόφαση της κυβέρνησης δόθηκε παράταση για 1 μήνα της προθεσμίας υποβολής αίτησης στο επιτυχημένο πρόγραμμα “ΓΈΦΥΡΑ”, το οποίο παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη την Α’ κατοικία τους. Η στήριξη αφορά σε Κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης δανείου σε ποσοστό έως 90% και για χρονικό διάστημα 9 μηνών.

Γράφει ο Γιάννης Αντωνιάδης 

Οικονομολόγος 

Το μεγάλο ενδιαφέρον των δανειοληπτών γιά το πρόγραμμα αποδεικνύεται από τα στοιχεία κατά τους 2 μήνες εφαρμογής του. Έτσι από τις 3 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου υποβλήθηκαν συνολικά 134.833 αιτήσεις.

Απο εδώ και στο εξής και ως τις 31η Οκτωβρίου 2020 οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα,  η οποία είναι προσβάσιμη στην ιστοσελίδα www.keyd.gov.gr.

Mετα την είσοδο με τη  χρήση του μηχανισμού πρόσβασης TaxisNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) και την υποβολή της αίτησης, τα στοιχεία δανειοληπτών, εισοδημάτων και οφειλών αντλούνται αυτόματα από τη φορολογική βάση δεδομένων και τις τράπεζες, αποτελώντας ένα απτό παράδειγμα αυτοματοποίησης.

Με τον τρόπο αυτό μειώνεται σημαντικά το διοικητικό βάρος αφου:

– Δεν απαιτείται η προσκόμιση από τους πολίτες μιας σειράς δικαιολογητικών και βεβαιώσεων και

– Δεν χρειάζεται η συμπλήρωση πληροφοριών και στοιχείων, που είναι ήδη διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή.

Πέρα από την απλή διαδικασία υποβολής αιτήσεων, στην επιτυχία του προγράμματος συνέβαλε και η πανελλαδική ανταπόκριση επιμελητηρίων, επιστημονικών ενώσεων και συλλόγων καθώς και λοιπών φορέων στις 61 e-ημεριδες που πραγματοποιήθηκαν για την παρουσίαση τους. Σ’ αυτές τις e-ημερίδες η ΕΓΔΙΧ (Ελληνική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρεους) παρείχε χρήσιμες συμβουλές, ώστε όλοι οι δικαιούχοι να ενημερωθούν σχετικά με το πρόγραμμα “ΓΈΦΥΡΑ” και να αιτηθούν την κρατική επιδότηση.

Στην ιστοσελίδα της ΕΓΔΙΧ οι δικαιούχοι μπορούν να βρουν αναλυτικές ερωτήσεις και απαντήσεις, παραδείγματα, καθώς και τον οδηγό χρήσης της πλατφόρμας, με αναλυτικές χρηστικές οδηγίες, βήμα βήμα για την υποβολή της αίτησης με φωτογραφίες.

Στα 50 Κέντρα – Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, τα οποία λειτουργούν πανελλαδικά, οι πολίτες μπορούν να λάβουν εξατομικευμένες συμβουλές, οδηγίες και ενεργή υποστήριξη στα θέματα διαχείρισης των οφειλών τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού για (τηλε)συνάντηση, καλώντας στο τηλέφωνο 213 2125730.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα