Παράνοια Κιμ: Διέταξε δείγματα γραφής, για να βρει ποιοι έγραψαν αντικαθεστωτικά συνθήματα σε τοίχους

από fimotro

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να διέταξε τους κατοίκους μιας περιοχής της Βόρειας Κορέας να δώσουν δείγματα του γραφικού τους χαρακτήρα, για να βρει τους «προδότες», που «τόλμησαν» να γράψουν αντικυβερνητικά συνθήματα σε τοίχους.

Η αμφισβήτηση του Κιμ και των ανθρώπων του είναι κάτι ανήκουστο στη Βόρεια Κορέα κι οι επικριτές του στυγνού καθεστώτος της Πιονγιάνγκ -και όχι μόνον- τιμωρούνται σκληρά, ενώ σε πολλές περιπτώσεις το πληρώνουν και με την ίδια τους τη ζωή. Όπως υποστηρίζει το Radio Free Asia, επικαλούμενο κατοίκους της Νότιας Πιονγκάν, το καθεστώς του Κιμ έγινε έξω φρενών όταν στα μέσα Σεπτεμβρίου εμφανίστηκε σε τοίχο που περιβάλλει την αγορά της κομητείας Ουνσάν, βόρεια της πρωτεύουσας, ένα σύνθημα που ανέφερε: «Κάτω οι κομματικοί αξιωματούχοι που καλοπερνούν εκμεταλλευόμενοι τον λαό». Οι δυνάμεις ασφαλείας αναζητούν τα άτομα που έγραψαν τα συνθήματα, αναγκάζοντας τους κατοίκους -ανάμεσά τους και παιδιά- να δώσουν δείγματα του γραφικού τους χαρακτήρα και με τα δύο χέρια!

«Το τοπικό τμήμα ασφαλείας είναι άνω-κάτω. Στελέχη του επισκέφθηκαν κάθε νοικοκυριό, αναγκάζοντας ενήλικες και παιδιά να γράψουν με στυλό σε χαρτί. Συγκρίνουν τα γκράφιτι με τα δείγματα γραφής, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν πιάσει τον ένοχο. Κι έτσι ξεκινούν και δεύτερη έρευνα. Την πρώτη φορά έβαλαν όλους να γράψουν με το δεξί χέρι, αλλά τώρα όλοι οι κάτοικοι πρέπει να γράψουν με το αριστερό», δήλωσε κάτοικος της περιοχής στο Radio Free Asia.

Άλλη πηγή ανέφερε ότι στον ίδιο έλεγχο υποβλήθηκαν και άτομα από άλλες περιοχές που έτυχε να βρεθούν τότε εκεί και ότι η έρευνα έχει καταστήσει άθελά της «ήρωα» τον άγνωστο που έγραψε το αντικυβερνητικό σύνθημα.

Τον περασμένο μήνα φέρονται να εκτελέστηκαν στη Βόρεια Κορέα πέντε αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών, που επέκριναν τον Κιμ στη διάρκεια ενός πάρτι, ενώ οι οικογένειές τους μεταφέρθηκαν σε διαβόητο γκουλάγκ της χώρας, γνωστό ως «Στρατόπεδο 15» στο Γιοντόκ.

Ο Κιμ έχει στείλει στο εκτελεστικό απόσπαμα πολλά άτομα αφότου ανήλθε στην εξουσία το 2011, μεταξύ των οποίων και τον θείο του εξ αγχιστείας, στρατηγό Γιανγκ Σονγκ Θάεκ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα