Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Νέα αήθη επίθεση πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, πάντα με την κάλυψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Αυτή τη φορά, ο κ. Πολάκης τα έβαλε με τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Ηλία Σιώρα, προκειμένου να κρύψει την απαράδεκτη κατάσταση στα νοσοκομεία.

Υπενθυμίζουμε ότι σε χτεσινές του δηλώσεις ο Ηλίας Σιώρρας περιέγραψε την απαράδεκτη κατάσταση στα νοσοκομεία και την πραγματικότητα για τους ανασφάλιστους.

H σκιά των μνημονίων είναι πολύ βαριά πάνω από τα νοσοκομεία, σημείωσε ο Η. Σιώρας, τονίζοντας ότι το ζήτημα με τους ανασφάλιστους στα νοσοκομεία, δεν είναι θέμα νομοθεσίας αλλά χρηματοδότησης, καθώς όπως ανέφερε, ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός από το 2012 έως το 2018 προέβλεπε κονδύλι για τους οικονομικά αδύναμους μόλις 1 εκατομμύριο ευρώ, μόνο το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», για την νοσηλεία των ανασφάλιστων για το 2017, χρειάστηκε 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Από το 2010 έως σήμερα αυτό που υπάρχει για τους ανασφάλιστους στα νοσοκομεία είναι η ενιαία μείωση κονδυλίων, πρόσθεσε ο κ. Σιώρας, τονίζοντας ότι το πρόβλημα έγκειται στο ότι οι ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας είναι πάρα πολλοί και τα νοσοκομεία δεν έχουν επιχορηγηθεί για να αντεπεξέλθουν σ’ αυτές τις ανάγκες. Από την άλλη, συμπλήρωσε, ο ΕΟΠΥΥ δεν κάλυψε ποτέ τις υποχρεώσεις του στα νοσοκομεία παρά τα όσα μας είπαν και οι προηγούμενες και αυτή η κυβέρνηση. Μόνο στον «Ευαγγελισμό», επισήμανε, οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ από τότε που αυτός δημιουργήθηκε μέχρι το 2018 είναι 230 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το χρέος του ΕΟΠΥΥ προς τον «Ευαγγελισμό» αντιστοιχεί σε δύο προϋπολογισμούς του συγκεκριμένου νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα