Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


«Το θέμα θα λυθεί θεσμικά. Με βάση τους κανόνες της Δημοκρατίας και όχι με τραμπουκισμούς, τσαμπουκάδες, ύβρεις, απειλές και ακτιβισμούς» ήταν το μήνυμα του Προέδρου της Βουλής. Κληθείς να απαντήσει για τα όσα είπε ο Π. Πολάκης για τη φρουρά επεσήμανε πως δεν το θεωρεί απειλή αλλά το εκλαμβάνει ως ¨παρακμιακό φαινόμενο”

Ο Κώστας Τασούλας μίλησε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες και δέχθηκε σειρά ερωτημάτων σχετικά με την απόφαση της προανακριτικής για εξαίρεση των Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη και στις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα αν θεωρεί ακτιβισμό οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να είναι έξω από την αίθουσα στη συνεδρίαση της Τρίτης ο Κ. Τασούλας απάντησε “όχι” , ωστόσο αν είναι μέσα είπε πως “ναι είναι ακτιβισμός”. Προσέθεσε πως “η Βουλή απαντά με τη νομιμότητα και τον Κανονισμό”

Ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε πως “όποιος και αν έχει δίκιο, δεν λύνεται το θέμα με αυτό τον τρόπο που πάνε να το λύσουν οι δύο συνάδελφοι” και προσέθεσε “τα θέματα αυτά λύνονται με πλειοψηφία και συνεννόηση”. Όπως σημείωσε, η Ολομέλεια καθόρισε τη συγκρότηση της Επιτροπής και όχι τη σύνθεσή της, η οποία καθορίζεται από τον πρόεδρο με βάση αυτά που έστειλαν τα κόμματα. Εστίασε στην ανάγκη να επικρατήσει η λογική και προσέθεσε πως “λύσεις υπάρχουν και μπορεί να βρεθούν έως την επόμενη Τρίτη”.

Όσον αφορά την δυνατότητας νέας γνωμοδότησης του επιστημονικού συμβουλίου ο Κ. Τασούλας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί νέα γνωμοδότηση αν κριθεί αναγκαίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα