Παραιτήθηκε ο Δ. Αβραμόπουλος από την ΜΚΟ των Βρυξελλών

από fimotro

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η εμπλοκή του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή και ιδρυτή της ΜΚΟ «Fight Impunity» Πιερ Αντόνιο Παντσέρι στο σκάνδαλο δωροληψίας από το Κατάρ, στο οποίο εμπλέκεται και η διαγραφείσα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και εκ των αντιπροέδρων του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή, η οποία κρατείται στις Βρυξέλλες, παραιτήθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο της οργάνωσης προσωπικότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής που μετείχαν τιμητικά, όπως ο Γάλλος πρώην πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ και οι πρώην επίτροποι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Φεντερίκα Μογκερίνι. Όπως επισημαίνει η ΕΡΤ, οι παραιτηθέντες μετείχαν στο τιμητικό και όχι στο εκτελεστικό διοικητικό συμβούλιο της ΜΚΟ, όπου εμφανίζονται και άλλες προσωπικότητες.

Εν τω μεταξύ, σε αναμονή τόσο της απόφασης του δικαστή των Βρυξελλών για το αν οι πέντε προσαγωγές θα μετατραπούν σε συλλήψεις όσο και τυχόν εξελίξεων αναφορικά με την τύχη της θέσης αντιπροέδρου που κατέχει η κ. Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο, οι βελγικές αρχές προσπαθούν να δέσουν την υπόθεση, η οποία ερευνάται εδώ και πολλούς μήνες και όπου φέρεται να εμπλέκονται περισσότερα άτομα. Στο μικροσκόπιο των αρχών έχει τεθεί η δράση συνεργατών δύο Βέλγων ευρωβουλευτών της ομάδας των Σοσιαλιστών, της Μαρία Αρένα, μέλους της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και του Μάρκο Ταραμπέλα, αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με την Αραβική Χερσόνησο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κλειδωθεί τα γραφεία των βοηθών τους, όπως έχει κλειδωθεί και το γραφείο της κ. Καϊλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα