Παραιτήθηκε ο ανεμβολίαστος διοικητής του ΝΙΜΤΣ

από fimotro

Πάνω από 350 οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί σε στρατιωτικά νοσοκομεία

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής του ΝΙΜΤΣ, μετά τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου. Πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται εισήγηση για την αντικατάστασή του.

Σε ό,τι αφορά στο ποσοστό των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα στρατιωτικά νοσοκομεία, μόνο μικρό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, μιας και σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Open, ξεπερνούν τους 350.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είχε δηλώσει πως ο διοικητής του 417 ΝΙΜΤΣ είναι ανεμβολίαστος και «μέχρι χθες (σ.σ. τη Δευτέρα) περιφερόταν στα τμήματα του νοσοκομείου».

Μάλιστα, ο κ. Γιαννάκος ονομάτισε και τα νοσοκομεία που συνεχίζουν να απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους: τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας -ο Άγιος Ανδρέας και το Ρίο-, το Δαφνί και το ΝΙΜΤΣ.

«Υπάρχουν τεράστια κενά στα νοσοκομεία που δεν έχουν λυθεί. Δεν ήταν καθόλου έτοιμο το υπουργείο να εφαρμόσει αυτό το μέτρο», ανέφερε ο κ. Γιαννάκος.

«Έχουν καθυστερήσει να βγουν τα έγγραφα των αναστολών. Ευελπιστώ μέχρι τέλος της εβδομάδας (να επιδοθούν). Δηλαδή αυτό θα προσπαθήσουμε κι εμείς. Να τελειώσει αυτή η διαδικασία για να μπορέσουμε να στείλουμε τα κενά στην ΥΠΕ για να αρχίσει να μας στέλνει προσωπικό» είπε ο Ευάγγελος Χαλκιάς, Πρόεδρος εργαζομένων ΝΙΜΤΣ.

Πάνω από 100 υπολογίζονται οι ανεμβολίαστοι στο ΝΙΜΤΣ, οι οποίοι χωρίς τα χαρτιά αναστολής, δρουν κατά… βούληση. Ορισμένοι βρίσκονται σπίτι τους κι άλλοι παρουσιάζονται κανονικά στην υπηρεσία τους.

«Κάποιοι τα έχουν πάρει και είναι στο σπίτι τους. Κάποιοι συνεχίζουν κι έρχονται και δεν έχουν δεχτεί να τα πάρουν. Και κάποιοι δεν τα έχουν πάρει. Δηλαδή υπογράφονται προφανώς αυτά τα χαρτιά απλά δεν έχουν επιδοθεί. Σε κάποιους επιδόθηκαν και αρνήθηκαν να τα πάρουν. Υπάρχουν τρεις διαφορετικές περιπτώσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα