Παραδοχή Καραμανλή για το γερασμένο μέσο όρο ηλικίας των αστικών λεωφορείων

από fimotro

Για την κατάσταση που επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες μίλησε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο Mega.

«Παραλάβαμε (σ.σ. από την προηγούμενη κυβέρνηση) 850 λεωφορεία. Και καταφέραμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε στους δρόμους της Αθήνας περίπου 1.100 λεωφορεία» τόνισε, ευθύς εξαρχής, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «αυτό δεν είναι αρκετό».

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι ο στόλος των λεωφορείων είναι πολύ γερασμένος, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας ανέρχεται στα 17 έτη. «Γι’ αυτό, κάναμε μία σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα, με τα ΚΤΕΛ. Μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα έχουμε παραλάβει 200 λεωφορεία. Τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα δρομολογηθούν στα περιφερειακά δρομολόγια και αυτό θα απελευθερώσει αρκετά οχήματα για να έρθουν στο κέντρο».

Ταυτόχρονα, ειδική αναφορά έκανε και στο δίκτυο συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, χαιρετίζοντας ως «κάτι πρωτοποριακό για το ελληνικό δημόσο» την εκμίσθωση περίπου 300 λεωφορείων.

«Η κατάσταση ημέρα με την ημέρα βελτιώνεται και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει αλλάξει πλήρως η εικόνα των αστικών συγκοινωνιών» κατέληξε, διαβεβαιώνοντας ότι τα παραπάνω αποτελούν προσωρινές λύσεις, έως ότου ξεκινήσει ο μεγάλος διαγωνισμός για την προμήθεια καινούρων λεωφορείων, ο οποίος αναμένεται σε περίπου δύο χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα