Πάνω από 750.000 εμβολιασμοί στην Ελλάδα

από fimotro

Στο 7,22% διαμορφώνεται το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού

Ανεβαίνουν οι ρυθμοί των μαζικών εμβολιασμών στην Ελλάδα. Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για βασικές πτυχές του κυβερνητικού έργου και τον προγραμματισμό για τον επόμενο μήνα.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο πρόγραμμα εμβολιασμών «Ελευθερία»:

Το σύνολο των εμβολιασμών είναι 758.480 (Στοιχεία 23.2.2020), με το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού να είναι 7,22%. Ο μέσος όρος εμβολιασμών ανά ημέρα (κυλ. 7ημερο) είναι 25.004. Τα προγραμματισμένα ραντεβού φθάνουν τα 1.486.661, ενώ το ποσοστό επιτυχημένων ραντεβού είναι 96%.

Τον μήνα αυτό είχαμε την εκκίνηση της λειτουργίας μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων σε Αθήνα (Μαρούσι) και Θεσσαλονίκη (Δ.Ε.Θ.). Η Ελλάδα είναι στις 20 κορυφαίες χώρες σε ό,τι αφορά στο ποσοστό εμβολιασμού πληθυσμού με τουλάχιστον μια χορηγηθείσα δόση (19η στο vaccine tracker Bloomberg στις 24/2).

Επιτυγχάνεται σχεδόν πλήρης αξιοποίηση μη χορηγηθεισών δόσεων λόγω ματαιώσεων ραντεβού σε Ένοπλές Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας. Αυτή τη στιγμή το ποσοστό αδιάθετων δόσεων που δεν αναπληρώθηκαν είναι 0,3%.

Δίνεται η δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού μέσα από την ιστοσελίδα gov.gr, ενώ λειτουργεί και το Σύστημα Προτεραιοποίησης Εμβολιαζόμενων κατά του κορωνοϊού.

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας με βάση τα στοιχεία της 22ας Φεβρουαρίου 2021 τα νέα κρούσματα Covid 19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι 17.389, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στην 43η θέση στην Ευρώπη σε σύνολο 45 χωρών. Οι θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι 608, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 33η θέση στην Ευρώπη σε σύνολο 45 χωρών και στην 23η στη Ε.Ε.-27. Οι νέοι θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι 24 και η χώρα μας είναι σ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα