Πάνω από 35.000 τα κρούσματα και την παραμονή Πρωτοχρονιάς

από fimotro

Παραμένει εξαιρετικά αρνητική η υγειονομική κατάσταση

Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα κινηθούν και σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο αριθμός των κρουσμάτων θα κινηθεί επίπεδα αντίστοιχα με χθες, δηλαδή σε πάνω από 30.000.

Κατά την ίδια πηγή, τα μισά από τα κρούσματα σήμερα, καταγράφονται στην Αττική. Χτες, Πέμπτη καταγράφηκαν 35.580 νέα κρούσματα, 72 θάνατοι και 636 διασωληνωμένοι.

Πρόστιμα έως 200.000 ευρώ για παράνομα πάρτι

Διαφορετικό το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς (και) φέτος, με τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης να λειτουργήσουν έως τις 02.00 τα ξημερώματα, χωρίς μουσική, μόνο με καθήμενους και με επιτρεπόμενο όριο ανά τραπέζι τα έξι (6) άτομα. Στο μεταξύ σειρά με πολύ μεγάλα πρόστιμα περιλαμβάνει το ΦΕΚ με τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ για όσους θελήσουν να κάνουν ιδιωτικά πάρτι.

Διενέργεια εκδηλώσεων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο κατά παράβαση των ρυθμίσεων:

1η παράβαση: – Διοικητικό πρόστιμο πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εκδήλωση

2η παράβαση: – Διοικητικό πρόστιμο διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εκδήλωση

Διενέργεια δημόσιων ψυχαγωγικών εορταστικών εκδηλώσεων:

Διοικητικό πρόστιμο πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ

Οργάνωση/πραγματοποίηση εκδηλώσεων διασκέδασης σε πλοία και σκάφη:

α) Στους επιβάτες και στα μέλη του πληρώματος διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ.

β) Στους πλοιοκτήτες ή εφοπλιστές ή διαχειριστές των πλοίων, καθώς και στους πλοιάρχους ή κυβερνήτες των πλοίων/σκαφών:

1η παράβαση: – Διοικητικό πρόστιμο πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ.

2η παράβαση: – Διοικητικό πρόστιμο διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ.
Επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα που τελούν υπό αναστολή λειτουργίας:

Στις επιχειρήσεις/στα νομικά πρόσωπα που λειτουργούν κατά παράβαση της αναστολής λειτουργίας τους επιβάλλεται για κάθε παράβαση της παρούσας διοικητικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ. Στα φυσικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη λειτουργίας χώρων, η λειτουργία των οποίων αναστέλλεται δια της παρούσας, επιβάλλεται για την ίδια παράβαση διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ.

Την ίδια ώρα γίνεται χαμός για μία θέση στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης: «Ελάχιστα είναι τα διαθέσιμα καταλύματα» αναφέρει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ) Ανδρέας Χίου προσθέτοντας πως οι δημοφιλείς χειμερινοί προορισμοί όπως Παλιός Άγιος Αθανάσιος, Αράχωβα, Μέτσοβο, Καλάβρυτα, Ορεινή Κορινθία – Τρίκαλα Κορινθίας καταγράφουν πληρότητα στο 100%. Σύμφωνα με τον κ. Χίου, κάποια λίγα καταλύματα είναι κενά γύρω από τη Φλώρινα, τους Δελφούς, την Νοτιοανατολική Αττική, τη Θεσσαλονίκη.

Επιλέγουμε την παρέα που θα διασκεδάσουμε

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνουν οι επιστήμονες στις ενδοοικογενειακές και κοινωνικές μας επαφές, για λόγους αποφυγής της περαιτέρω διασποράς του ιού. Προτείνουν οι συγκεντρώσεις να είναι μικρού μεγέθους, να αποφεύγουμε άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα πιθανής λοίμωξης, μην αψηφούμε τα συμπτώματα κοινού κρυολογήματος (καταρροή, πονοκέφαλο, κόπωση, φτέρνισμα, πονόλαιμο) και ανεξάρτητα από τον εμβολιασμό, διενέργεια αντιγονικού τεστ. Μάλιστα, τα νεαρά άτομα θα πρέπει να είναι διπλά προσεκτικά και να αποφεύγουν να συναναστρέφονται με ευάλωτους συγγενείς τους.

Επιπλέον προτείνεται:

-Αποφυγή συμμετοχής σε συναντήσεις με άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα πιθανής λοίμωξης COVID-19 ανεξαρτήτως εργαστηριακής επιβεβαίωσης (rapid test, PCR test) ή έχουν έρθει σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

-Συναντήσεις όσο το δυνατόν περιορισμένων ομάδων ατόμων (social bubbles) κατά τη διάρκεια των εορτών.

-Εάν είναι απαραίτητη η συνεύρεση με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, συστήνεται οι «επισκέπτες» να έχουν εκ των προτέρων προβεί προληπτικά σε αυτοέλεγχο νόσησης (self test), ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού στα ευπαθή άτομα.

-Σε όλες τις συναθροίσεις θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα μέτρα φυσικής απόστασης, χρήσης μάσκας, υγιεινής χεριών, αναπνευστικής υγιεινής, μειωμένης παραμονής σε κλειστούς χώρους και επαρκούς και συστηματικού αερισμού του χώρου.

-Οι κλειστοί χώροι θα πρέπει να αερίζονται με φρέσκο αέρα για όση περισσότερη ώρα γίνεται.

-Οι χώροι με συνωστισμό θα πρέπει να αποφεύγονται, ακόμη κι εάν αυτοί είναι εξωτερικοί, ενώ θα πρέπει να εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις περί χρήσης μάσκας.

-Άτομα που έχουν τεθεί σε περιορισμό λόγω επαφής υψηλού κινδύνου με επιβεβαιωμένα κρούσματα, καθώς και άτομα με θετικό διαγνωστικό τεστ ή με συμπτώματα πιθανής λοίμωξης COVID-19 δεν θα πρέπει να συμμετέχουν σε ομαδικές συναντήσεις

-Ακόμα και ασυμπτωματικά άτομα με πρόσφατο αρνητικό διαγνωστικό τεστ θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα καθορισμένα μέτρα προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα