Πάνω από 2 δισ. ευρώ και 20.000 νέες θέσεις εργασίας φέρνει η νέα επένδυση της Google

Μητσοτάκης: Τα 15 χρόνια κρίσεων, η Google όχι μόνο έμεινε, αλλά ενίσχυσε και την παρουσία της στην Ελλάδα

Η νέα επένδυση της Google δείχνει την εμπιστοσύνη του παγκόσμιου κολοσού στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια των διαδοχικών κρίσεων, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου παρουσιάζεται η επένδυση της Google στην Ελλάδα η οποία αφορά την ανάπτυξη υποδομών και περιφερειακού κόμβου παροχής υπηρεσιών cloud.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η νέα επένδυση μπορεί να εισφέρει πάνω από 2 δισ. ευρώ ως το 2030 και να δημιουργήσει 20.000 καλοπληρωμενες νέες θέσεις εργασίας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυτά τα 15 χρόνια διαδοχικών κρίσεων, η Google όχι μόνο έμεινε, αλλά ενίσχυσε και την παρουσία της στην Ελλάδα.

Έτσι, πρόσθεσε, κατέγραψε τη δική της συμβολή στην αναπτυξιακή τροχιά της χώρας που παραμένει σταθερά ανοδική, παρά τις κρίσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά σε διάφορους οικονομικούς δείκτες ενώ μίλησε για τη μείωση της ανεργίας, όπως και για την στήριξη στην κοινωνία από την πολιτεία.

Δεν έχω κρύψει από την πρώτη στιγμή το όραμα μου για ένα μεγάλο ψηφιακό άλμα της πατρίδας μας, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως βασικός πυλώνας είναι το Ελλάδα 2.0 που είναι ενεργός πυρήνας του οικονομικού μετασχηματισμού της χώρας.

Πολλές εταιρείες του κλάδου συντάσσονται προς αυτές τις κατευθύνσεις, είπε εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την πρόεδρο της Google Cloud International, Adaire Fox-Martin.

Related posts

Η Μελόνι περιορίζει τις κάρτες και φέρνει πληρωμές σε μετρητά μέχρι 5.000 ευρώ

Ανοίγει τη Δευτέρα ο δεύτερος κύκλος κινητικότητας για το 2022 στο Δημόσιο

Γλυπτά του Παρθενώνα: Πως θα γίνει η επιστροφή στην Ελλάδα

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Περισσότερα