Κοινό διαβατήριο εμβολιασμού ετοιμάζει η Ε.Ε.

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News

Η Ευρώπη πιο κοντά σε κοινή δράση κατά του κορονοϊού

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει μια πρόταση τον Μάρτιο για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Όσο για το θέμα του πώς θα μοιάζει το ψηφιακό πράσινο διαβατήριο, θα υποβάλουμε μια νομοθετική πρόταση τον Μάρτιο», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν στη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με γερμανούς συντηρητικούς βουλευτές.

Την ίδια στιγμή, ένα ακόμα βήμα προς την καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, το οποίο θα μπορούσε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις να λειτουργήσει ως ένα «διαβατήριο» που θα διευκόλυνε τα ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκαναν οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιανουαρίου, όταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε δημοσίως, με επιστολή του προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την ιδέα ενός κοινού, ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, η Γερμανία, μαζί με τη Γαλλία, εξέφρασαν τις μεγαλύτερες επιφυλάξεις. Ωστόσο, έναν μόλις μήνα μετά, τα περισσότερα κράτη – μέλη της ΕΕ τάσσονται υπέρ της ελληνικής πρότασης.

Παρόλο που η Κομισιόν και τα κράτη – μέλη συζητούν ήδη τη δημιουργία ενός πιστοποιητικού που θα χρησιμοποιείται καταρχάς για ιατρικούς σκοπούς (σ.σ σε περίπτωση όπου ένας πολίτης εμβολιαστεί σε διαφορετικά κράτη – μέλη ή αναπτύξει παρενέργειες), η ιδέα για ένα επίσημο έγγραφο, με κοινά χαρακτηριστικά ασφαλείας, που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα «διαβατήριο» για ταξίδια εντός της ΕΕ, κερδίζει περισσότερους υποστηρικτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα