Πανελλήνιες: Σε πέντε μαθήματα δοκιμάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

από fimotro

Συνεχίζονται για τους τελειόφοιτους των ΕΠΑΛ οι πανελλήνιες εξετάσεις και σήμερα (9/6/2022) δίνουν πέντε μαθήματα.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται σε Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Αύριο, οι πανελλήνιες συνεχίζονται για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, που ολοκληρώνουν τα εξεταζόμενα μαθήματα διαγωνιζόμενοι σε Ιστορία, Φυσική, Οικονομία.

Γι’ ακόμη μία χρονιά το σύστημα εισαγωγής έχει υποστεί αρκετές αλλαγές σε σχέση με πέρσι, με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής να εφαρμόζεται για δεύτερη χρονιά και τους νέους συντελεστές βαρύτητας να οδηγούν σε πολλαπλές βαθμολογίες για τον ίδιο υποψήφιο.

Φέτος, δεν υπήρξαν αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη, επομένως δεν πρόκειται να υπάρχουν περιορισμοί στο μηχανογραφικό δελτίο, όμως ο «κόφτης» της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής παραμένει, ενώ και οι νέοι συντελεστές θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν κατά τη συμπλήρωση. Τα αποτελέσματα των επιδόσεων αναμένεται να ανακοινωθούν αρχές Ιουλίου, ενώ φέτος για πρώτη φορά γίνεται προσπάθεια να ανακοινωθούν νωρίς τον Αύγουστο οι βάσεις εισαγωγής, αντί για τα τέλη του ίδιου μήνα, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα