Πανελλαδικές 2022: Ένα μηχανογραφικό χωρίς όριο επιλογών θα υποβάλουν οι υποψήφιοι

από fimotro

Οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές εξετάσεις θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν όσες σχολές επιθυμούν στο μηχανογραφικό τους, καθώς το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την κατάργηση ρύθμισης που περιλαμβανόταν στο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που ψηφίστηκε το 2021.

Συγκεκριμένα, νωρίτερα σήμερα (21/1), το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σύμφωνα με την οποία η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα γίνεται με την υποβολή αποκλειστικά ενός μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο δεν θα έχει περιορισμό στον αριθμό των επιλογών. Η ίδια διαδικασία είχε ισχύσει και πέρσι.

«Η διάταξη αυτή κρίθηκε απαραίτητη για δύο, κυρίως, λόγους, που επήλθαν αμφότεροι από την πρώτη εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής: αφ’ ενός, διότι το 93% των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χάρη στην ΕΒΕ, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Σχολή ή Τμήμα μεταξύ των 10 πρώτων επιλογών τους, επομένως περιορίστηκε δραστικά η τυχαία εισαγωγή σε χαμηλής προτεραιότητας για τον υποψήφιο Σχολές ή Τμήματα. Αφ’ ετέρου, προκειμένου να υπάρξει επαρκές χρονικό διάστημα εφαρμογής του συστήματος καθορισμού των συντελεστών βαρύτητας από τα ΑΕΙ, ώστε να μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα και των υποψηφίων, εν όψει της επιλογής τους» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Το μηχανογραφικό θα κατατεθεί στις αρχές Ιουλίου και η ανακοίνωση των βάσεων θα γίνει εντός του Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα