Παναγιωτόπουλος σε Τσίπρα: Αναληθείς οι ισχυρισμοί για το ΚΑΕ Καλαμάτας

από fimotro

Πυρά εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικος Παναγιωτόπουλος, στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στη Βουλή, περί «σκανδαλώδους υπερκοστολόγησης στην αναβάθμιση του Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στη Καλαμάτα».

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα πως αυτό θα μπορούσε να γίνει στο 1/4 του κόστους, λέγοντας πως «οι ισχυρισμοί αυτοί είναι αναληθείς». Προέτρεψε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανατρέξει «σε αυτούς που σας συμβούλευσαν να πείτε αυτά, γιατί δεν ήρθαν καλά διαβασμένοι και δεν συμβούλευσαν καλά».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήγησε πως «όταν αναλάβαμε εμείς την κυβέρνηση η μόνο πρόταση ήταν μιας καναδικής εταιρείας ύψους 1,9 δισ. ευρώ» και «στην πορεία προέκυψε και η ισραηλινή εταιρεία οπότε και ξεκίνησε ο ανταγωνισμός, είχαμε διαδοχικές μειώσεις των προτάσεων και καταλήξαμε στο ύψος που συμφωνήθηκε».

«Όταν πέρασε το πρόγραμμα, από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή μετά από 5ωρη συζήτηση και εφόσον δόθηκαν εξονυχιστικές εξηγήσεις για την κοστολόγηση, ξεκίνησε η κυρίως διαπραγμάτευση η οποία οδήγησε στην τελική απόφαση και εσείς ισχυρίζεστε ότι είναι σκανδαλωδώς υπερκοστολογημένη τιμή, που όμως είναι κατά τι μεγαλύτερη τής αρχικής διότι μπήκε η ρήτρα τιμαριθμικής προσαρμογής» προσέθεσε και υπογράμμισε πως «δεν είναι σκανδαλώδης παρέμβαση από το πουθενά, αλλά συνήθης πρακτική σε τέτοιου είδους μακροχρόνιες συμβάσεις» σημειώνοντας ότι «αυτή τη ρήτρα διαπραγματευόντουσαν, εάν έπαιρναν τη δουλειά, και οι Καναδοί», ανέφερε ακόμη ο κ. Παναγιωτόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα