Παναγιωτόπουλος, Γεωργιάδης οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για το ΘΕΜΑ radio

Περίπου 9000 χρήστες των social media έλαβαν μέρος σε μεγάλη δημοσκόπηση που έκανε το ΘΕΜΑ Radio 104.6 με αποκλειστικό ερώτημα τον πιο δημοφιλή υπουργό. Οι χρήστες κλήθηκαν να επιλέξουν τους τρεις υπουργούς που κατά τη γνώμη τους είναι πιο επιτυχημένοι ενώ υπήρχε πρόβλεψη ώστε ο καθένας να μπορεί να ψηφίσει μόνο μια φορά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοφιλέστερος υπουργός αναδεικνύεται ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος κέρδισε τον Άδωνι Γεωργιάδη λίγο πριν το νήμα…

Με δεδομένη τη μεγάλη συμμετοχή οι θέσεις που έλαβαν οι υπουργοί μπορεί να ερμηνευτεί και ως μία γενικότερη αίσθηση που υπάρχει γι’ αυτούς το συγκεκριμένο διάστημα. Για παράδειγμα ο κ. Παναγιωτόπουλος χειρίζεται τους τελευταίους μήνες τα κρίσιμα θέματα της εθνικής άμυνας και το μέτωπο στα ελληνοτουρκικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, κάτι που έχει προκαλέσει τη μεγάλη προσοχή της κοινής γνώμης, η οποία βλέπει στο πρόσωπο του αρμόδιου υπουργού τις προσπέθαιες ολόκληρης της χώρας.

Ο δεύτερος στη δημοσκόπηση Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έχασε μόλις την τελευταία στιγμή την πρωτιά, είναι γνωστό ότι διαθέτει ισχυρή δύναμη στα social, αλλά και ότι παραμένει δημοφιλής στις τάξεις του εκλογικού σώματος. Οι άλλοι τρεις που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα (Πιερρακάκης, Δένδιας, Χρυσοχοίδης) είναι από τους υπουργούς που έχουν θετική παρουσία.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο μέσος όρος των «ψήφων», που έδινε κάθε συμμετέχων στη διαδικασία είναι περίπου 1,8 και ενώ μπορούσε να «ψηφίσει» έως τρεις υπουργούς. Οι περισσότεροι δηλαδή δεν επέλεξαν το «μονοκούκι», άρα δεν ανήκουν στο σκληρό μηχανισμό κάποιου υπουργού, αλλά έκαναν τις επιλογές τους με ευρύτερα πολιτικά κριτήρια.

Τα αποτελέσματα

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με 1825 ψήφους και ποσοστό προτίμησης 20,7% κεφαλαιοποίησε προφανώς τη συμπάθεια των Ελλήνων στο πρόσωπό του για το συμβολικό και ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει για την άμυνα της χώρας απέναντι στις τουρκικές επιβουλές αυτού του διαστήματος. Η πρωτιά του αποτελεί εν μέρει και έκπληξη πάντως, καθώς πρόκειται για ένα νεαρό ανερχόμενο πολιτικό της κυβερνώσας παράταξης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης που έδωσε μάχη για την πρώτη θέση μέχρι την τελευταία στιγμή (1812 ψήφοι) βρέθηκε αρκετές στιγμές πρώτος και αντιπαρατέθηκε στα ίσα με τον υπουργό Άμυνας. Ο κ. Γεωργιάδης απέδειξε ότι διαθέτει μεγάλη απήχηση τουλάχιστον στα κοινωνικά δίκτυα, ειδικά με τις πολύ δυναμικές θέσεις που εκφράζει σε πολιτικά και ιδεολογικά θέματα.

Στην τρίτη θέση πλασαρίστηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, επιβεβαιώνοντας ένα γενικότερο κλίμα συμπάθειας προς το πρόσωπό του, λόγω των πολιτικών για την ψηφιοποίηση του κράτους. Το γεγονός ότι δεν διαθέτει μηχανισμούς, αφού δεν είναι κομματικό στέλεχος, μετράει στα υπέρ του.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος έτσι κι αλλιώς χαίρει μεγάλης εκτίμησης από το εκλογικό σώμα, αφού ως υπουργός Εξωτερικών καταγράφει σημαντικές πρωτοβουλίες το τελευταίο διάστημα.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιβεβαίωσε με την πέμπτη θέση ότι παραμένει σταθερά από τους δημοφιλέστερους υπουργούς της κυβέρνησης, όπως φαίνεται και στα περισσότερα γκάλοπ των εταιριών ερευνών.

Θετική έκπληξη ήρθε από τον Κώστα Τσιάρα, ο οποίος με την έκτη θέση φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Μετριοπαθής και προσεκτικός αξιοποίησε και τη συγκυρία, αφού επί των δικών του ημερών στο δύσκολο αυτό υπουργείο καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή.

Στην έβδομη θέση βρέθηκε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος έκανε μία φοβερή αντεπίθεση την τελευταία μέρα του γκάλοπ, επιβεβαιώνοντας με τη σειρά του ότι παραμένει αρκετά ψηλά στο «χρηματιστήριο αξιών» των κορυφαίων στελεχών της ΝΔ. Και οι επτά πρώτοι έσπασαν το φράγμα των 1000 ψήφων.

Στην όγδοη θέση είναι μία έκπληξη, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία έκανε αντεπίθεση την τελευταία ημέρα και κατάφερε να βρεθεί πολύ ψηλά σε σχέση με άλλα μεγάλα ονόματα της κυβέρνησης. Η κυρία Μενδώνη έχει αμφισβητηθεί πολύ τελευταία και το πλασάρισμά της ίσως σημαίνει ότι διατηρεί ακόμα δυνάμεις και απήχηση.

Ακολουθεί η μία ακόμη μεγάλη έκπληξη του γκάλοπ, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος έως την Τετάρτη βρισκόταν πολύ χαμηλά, αλλά κατάφερε να κερδίσει έδαφος την τελευταία ημέρα. Ο κ. Θεοχάρης διαχειρίστηκε το δύσκολο εγχείρημα ανοίγματος του τουρισμού στην περίοδο της πανδημίας και πιθανόν αυτό ήταν κάτι που πιστώθηκε.

Στη δέκατη θέση περιορίστηκε τελικά ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ήταν για το πρώτο τριήμερο πιο ψηλά, αλλά φάνηκε να μην αντέχει στο τέλος.

Ο Βασίλης Κικίλιας είναι πιθανό να πληρώνει την έξαρση της πανδημίας με την 11η θέση στην οποία περιορίστηκε τελικά.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, απέφυγε τα χειρότερα, αλλά η 12η θέση δείχνει ότι ακόμα κινείται σε ένα εύθραυστο πεδίο και πρέπει να προσπαθήσει ακόμη περισσότερο για να ξεπεράσει φθορές των τελευταίων μηνών. Δεν είναι πάντως από τους χαμένους του γκάλοπ.

Ακολουθούν οι:

  • Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής
  • Μάκης Βορίδης
  • Γιάννης Πλακιωτάκης
  • Νίκη Κεραμέως
  • Γιώργος Γεραπετρίτης
  • Τάκης Θεοδωρικάκος
  • Νότης Μηταράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα